Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
Battonyán zárta a 2013-as évet a Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház
2013. December 21.
2013 – ban is útraindult a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének vándortáncház sorozata, mely során az idén  település vehetett részt a táncházi forgatagban. A program célja, hogy Békés megye azon hátrányos helyzetű településein, ahol néptánccsoport, néptánc oktatás létezik ugyan, de a nehéz anyagi körülmények miatt a néptáncot kedvelőknek csak ritkán, vagy egyáltalán nincs alkalmuk  élő zenére táncolni, énekelni, erre mi alkalmat teremtsünk. Idén Gyulára, Gyomaendrődre, Vésztőre, Békéscsabára, Kamutra, Békésre, Szabadkígyósra, Gesztre, Battonyára és Bucsára jutott el a vándortáncház.
Tovább...
 
Zempléni táncok - továbbképzés táncpedagógusok és együttesvezetők számára
2013. December 2.

Tisztelt Táncpedagógusok, Együttesvezetők, Táncosok!

 

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége Közhasznú Egyesület „Táncpedagógusok továbbképzése Békés megyében címmel” Zempléni táncokból továbbképzést rendez a megyében és a régióban működő táncpedagógusok és együttesvezetők számára. Az egész napos rendezvény részletei az alábbi programban láthatók.

A rendezvény helyszíne: Csabagyöngye Kulturális Központ

Időpont: 2013. december 15.

Tovább...
 
Táncpedagógusok továbbképzése Békés megyében
2013. September 9.

Tisztelt Táncpedagógusok, Együttesvezetők, Táncosok!

 

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége Közhasznú Egyesület „Táncpedagógusok továbbképzése Békés megyében címmel” módszertani továbbképzést rendez a megyében és a régióban működő táncpedagógusok és együttesvezetők számára. A módszertani képzés előadói és gyakorlat-vezetői az idei tanévben megrendezésre kerülő Ifjúsági Szólótáncfesztivál kötelező táncanyagához kapcsolódóan (Kalocsai táncok) tárgyalják az egyes témák módszertani problémaköreit. A továbbképzés részét képezi népdaltanítás és egy koreográfiai kérdésekkel foglalkozó elméleti előadás is. Az egész napos rendezvény részletei az alábbi programban láthatók.

Tovább...
 
A táncház a közösségfejlesztés egyik bevált módja
2013. July 25.
tanchazmindenki.jpg

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete az „Együtt a közösségekért!” (TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0325) projekt keretében közéleti táborokat valósított meg 2013 júliusában Békés-Dánfokon. Az 5 napos bentlakásos program során a résztvevő tanulók kreatív műhelyfoglalkozások keretében foglalkoztak a helyi nyilvánosság (média), a diák-és településszintű gyermekönkormányzatok és a közösségek működésének témakörével.

Tovább...
 
Táncos múltidézés a sokadalomban
2013. July 5.

A színház, a versengés és a néptánc jól megfért egymás mellett a XIV. Körös-völgyi Sokadalom második napján a gyulai vár tövében.  A Békés Megyei Néptáncgálán a magyar táncok mellett a velünk élő nemzetiségek mindennapjai is megelevenedtek a koreográfiákban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19 - 27 / 66