Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
Ahány ház, annyi szokás. Népszokásaink bemutatása a Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncházban.
2014. June 21.

Idén is útjára indítottuk Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház sorozatunkat, melynek mottója ezúttal az "Ahány ház, annyi szokás"  közmondásunk lett, annak okán, hogy 2014 első félévében a táncházak témáját az adott időponthoz legközelebb eső jeles napjaink, népszokásaink adták. Ebből adódóan, ahány helyszín, annyi népszokás került bemutatásra, feldolgozásra az egyes táncházak alkalmával.

Tovább...
 
Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója
2014. April 14.

Kedves Táncosok, Együttesvezetők!

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége Közhasznú Egyesület 2014-ben is meghirdeti a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozóját, melyre szeretettel várjuk a Békés megyében működő együttesek jelentkezését.

A fesztivál időpontja: 2014. május 24. szombat
Helyszín: Cervinus Teatrum
Szarvas, Kossuth tér 3.

Tovább...
 
Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház Tótkomlóson
2014. February 15.

Tótkomlóson a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda adott otthont a farsangi mulatság keretében megtartott Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncháznak. Az iskola tanulói számára nem voltak teljesen ismeretlenek a táncok, hiszen a gyerekek mind tanórai (tánc és dráma), mind szakköri, illetve felnőttként egyesületi szinten is foglakoznak néptánccal, az idei tanévtől kezdve pedig már az óvodában is megismerkedtek a néptánc alapjaival.

Tovább...
 
Battonyán zárta a 2013-as évet a Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház
2013. December 21.
2013 – ban is útraindult a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének vándortáncház sorozata, mely során az idén  település vehetett részt a táncházi forgatagban. A program célja, hogy Békés megye azon hátrányos helyzetű településein, ahol néptánccsoport, néptánc oktatás létezik ugyan, de a nehéz anyagi körülmények miatt a néptáncot kedvelőknek csak ritkán, vagy egyáltalán nincs alkalmuk  élő zenére táncolni, énekelni, erre mi alkalmat teremtsünk. Idén Gyulára, Gyomaendrődre, Vésztőre, Békéscsabára, Kamutra, Békésre, Szabadkígyósra, Gesztre, Battonyára és Bucsára jutott el a vándortáncház.
Tovább...
 
Zempléni táncok - továbbképzés táncpedagógusok és együttesvezetők számára
2013. December 2.

Tisztelt Táncpedagógusok, Együttesvezetők, Táncosok!

 

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége Közhasznú Egyesület „Táncpedagógusok továbbképzése Békés megyében címmel” Zempléni táncokból továbbképzést rendez a megyében és a régióban működő táncpedagógusok és együttesvezetők számára. Az egész napos rendezvény részletei az alábbi programban láthatók.

A rendezvény helyszíne: Csabagyöngye Kulturális Központ

Időpont: 2013. december 15.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19 - 27 / 69