Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
Képriport egy erdélyi gyűjtőútról
2013. May 24.

szaszcsavasband2.jpg
Képeink a 2013. május 18-19-ei mezőszopori és szászcsávási gyűjtőúton készültek. A fényképeket készítette és az utat szervezte Farkas Tamás, a Tabán Táncegyüttes vezetője.

Tovább...
 
Jól minősült az idei Gyermek - és Kisegyüttsek Találkozója Gyomaendrődön.
2013. May 20.

20.jpgIdén is megrendezésre került a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója, ezúttal Gyomaendrődön, a Katona József Művelődési Közponban. A találkozón 14 együttes és 3 szólista pár vállalta a megmérettetést, mely idén valóban az is volt, hiszen a rendezvény történetében először minősítést is kérhettek a megyei csapatok. A megmérettetés ellenére a találkozó jó hangulatú maradt, s alkalma nyílt a különböző gyermekcsoportoknak megismerni egymást, megnézni a másik produkcióját, s a rendezvény végén közösen mulatni egy jó kis táncházban.

Tovább...
 
Idén is Találkoznak Békés megye gyermek - és kisegyüttesei
2013. May 2.

devav_kiscsillag.jpgMegyében már sokéves hagyománnyal rendelkező néptáncos szakmai rendezvény a Békés Megyei Gyermek – és kisegyüttesek Találkozója, mely segíti, előremozdítja az együttesek szakmai munkáját, alkalmat teremt az együttes vezetők közti tapasztalatcserére, az együttesek tagjai között pedig új kapcsolatok kialakítására és a régiek ápolására.

Tovább...
 
Táncház bálványoscsabai táncosokkal és a Juhász Zenekarral
2013. March 22.

04_06_balvanyoscsaba_belyeg.jpg

2013. április 6- án, szombaton 18 órától táncházat szervezünk Gyulán a Civilek Házában,a Béke sgt. 67. szám alatt.

Vendégeink: 

- táncosok Bálványoscsabáról (Észak- Mezőség )
- Juhász zenekar

A belépés díjtalan!

 
TÁNCPEDAGÓGUSOK TOVÁBBKÉPZÉSE BÉKÉS MEGYÉBEN
2012. December 20.

Az idén is két továbbképzést valósított meg a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége, ezúttal a képzések pedagógusok számára szóltak. 

Az első képzés témája a Dél – Alföld 2 falujának – Tápé és Apátfalva - táncai voltak. A képzés útmutatást nyújtott a megye pedagógusainak az adott anyagban való elmélyüléshez, melyhez a gyakorlati oktatáson kívül elméleti segítséget is kaptak. A második képzés során a megyei Dévaványa táncainak, játékainak, viseletének és népzenéjének megismerésére adott alkalmat.

Mindkét képzés a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

www.nka.hu 

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Eredmények 28 - 36 / 69