Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
Vándortáncház Bucsán
2011. October 25.

2011. október 22-én a bucsai Közösségi Ház adott otthont a Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház sorozatnak. A Suttyomba Zenekar fergeteges hangulatot biztosított a résztvevőknek. Közel száz gyerek és felnőtt tanulhatott moldvai körtáncokat,majd a magyarpalatkai csárdás alaplépéseit sajátíthatták el. Tanítottak: Majoros Gyuláné és Nagy Roland. A tanítás után lehetőség nyílt a bátor táncos vállalkozóknak, hogy kedvenc táncaikat kérjék és kifulladásig növeljék az est hangulatát. Pihenésképpen a bucsai művészeti iskola szülői közössége segítségével ehettünk, ihattunk.

Tovább...
 
Barangoló Csűrdöngölő Körösnagyharsányban
2011. September 14.

Szeptemberben újra útjára indult a Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház sorozat. Az elmúlt hétvégén Körösnagyharsány apraja-nagyja élvezhette a Gál László által vezetett Harsány Táncegyüttes műsorát, majd az előadás után a fellépők táncba invitálták a közönséget. A bátor vállalkozók a moldvai körtáncok, dél-dunántúli ugrós és csárdás alaplépéseit sajátíthatták el a program során. Aki kifáradt, az a helyi kézművesek asztalánál pihenhette ki magát. A táncházban a muzsikát mindvégig a Suttyomba Zenekar szolgáltatta.

Tovább...
 
Néptáncosok képzése Békés megyében - Gyimesi táncok
2011. September 5.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége „Néptáncosok képzése Békés megyében” címmel szakmai továbbképzést szervez a dél-alföldi és más régiókban működő néptáncosok és néptáncoktatók számára. A képzés során, két hétvégén két táncanyaggal ismerkedhetnek meg a jelentkezők. Az első alkalommal gyimesi táncokat tanít Nagypál Anett és Kádár Ignác, míg a második alkalommal kétegyházi román táncokat oktat Mahovicsné Ladányi Anita és Mahovics Tamás. Mindkét képzés szombat estéjén helyi hagyományőrzők bemutatója és táncház várja a résztvevőket. 1. alkalom részletei a felhívásban.

Felhívás

Jelentkezési lap

 

 
Lezárult a Barangoló csűrdöngölő első félévi táncház sorozata
2011. June 7.

2011. május 28-án szombaton, Tótkomlóson zárult a Barangoló csűrdöngölő első félévi táncház sorozata.

A táncházban közreműködtek a SZÁMK Chován Kálmán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei (Sköcök Ifjúsági Táncegyüttes, és a Vackor Gyermektáncegyüttes), valamint a Suttyomba zenekar.


 

Tovább...
 
Lezajlott a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója
2011. May 19.

2011. május 14-én szombaton több mint 250 táncos mutatkozott be a Békés Megyei Gyermek és Kisegyüttesek Találkozóján, Kétegyházán, a Táncsics Mihály Művelődési Házban. A program színpadbejáró próbákkal kezdődött, mialatt délelőtt 09-12-ig fokozatosan megteltek a Művelődési Ház öltözői, s az egész épületet betöltötte a táncosok kopogása, énekhangja és „csapkodása”.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Eredmények 46 - 54 / 66