Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
Rendhagyó ének-zene órák Békés megyében
2011. April 26.

Szerencsére egy minőségi népzenei és néptáncos programért nem kell senkinek messzire utaznia, sőt mondhatjuk, hogy szeretett kis településéről ki sem kell mozdulnia, hiszen helybe mennek a programok, így azok a hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek is kultúrához juthatnak, akiknek egyébként másképp nem lenne lehetősége erre.

Tovább...
 
Szövetségi rendezvények - tájékoztatás
2011. April 10.

Kedves Szövetségi Tagok!

Ezúton szeretnélek benneteket tájékoztatni az elkövetkező időszak néptáncos rendezvényeiről.

1.) Békés Megyei Kisegyüttesek és Gyermekegyüttesek Találkozója - 2011. május 14-én, szombaton, Kétegyházán.
Együttműködő partnerünk a szervezésben "Kaláris" Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és az Táncsics Mihály Művelődési Ház.
Érdeklődni és jelentkezni lehet 2011. április 20-ig Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címen, az alábbi linkről letölthető jelentkezési lapon.

Jelentkezési lap BMGYKT

2.) Békés Megyei Táncosok Találkozója – 2011. július 2-án, szombaton, Gyulán a Körös-völgyi Sokadalom keretében.
Érdeklődni és jelentkezni lehet 2010. április 20-ig Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címen, az alábbi linkről letölthető jelentkezési lapon.

Jelentkezési lap BMTT

Tovább...
 
Rendhagyó ének - zene óra Kétegyházától Mezőgyánig
2011. April 9.

Az elmúlt héten öt hátrányos helyzetű település általános - és középiskolás gyermekei tekinthették meg a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének szervezésében, valamint a Ludas Zenekar az Elek Táncegyüttes és a Berény Táncegyüttes közreműködésével, a Tilinkótól a szaxofonig című rendhagyó ének-zene órát.

Tovább...
 
Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója
2011. April 6.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége 2011 – ben is megrendezi a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozóját. A fesztivál időpontja: 2011. május 14. szombat
Helyszíne: Kétegyháza, Táncsics Mihály Művelődési Ház, 5741 Kétegyháza Fő tér 4.
A Találkozóra a szövetség várja a Békés megyei együttesek jelentkezését. Jelentkezni egy vagy két produkcióval lehet, egy-egy táncos produkció maximális időtartama 10 perc.  A részletes programról a jelentkező együttesek e-mail-ben május elején értesülnek. A néptáncfesztivál fogadott zenekara a Suttyomba Zenekar, amely egész nap a táncegyüttesek rendelkezésére áll.


 

 
A tilinkótól a szaxofonig, az ugróstól a csárdásig - rendhagyó ének-zene órák a Ludas Zenekarral
2011. April 6.

2011. április 06-án indul a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének „A tilinkótól a szaxofonig, az ugróstól a csárdásig” című rendhagyó ének-zene óra sorozata, mely az általános és középiskolás korú közönséget szólítja meg. A programsorozat elsősorban a hátrányos helyzetű kistelepülések iskoláit célozza meg, ahol délelőtt, egy iskolai óra terhére ismerkedhetnek meg a gyermekek az egyes művészeti korszakok hagyományos, paraszti zene – és tánckultúrájával. Az előadás egy történelmi időutazásnak is tekinthető, mely a középkorban indul és a XX. században ér véget. A sorozat állandó közreműködője a Ludas Zenekar, akik az előadásokat hangszerbemutatókkal is színesítik.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Eredmények 55 - 63 / 68