Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
Rendhagyó ének - zene óra Kétegyházától Mezőgyánig
2011. April 9.

Az elmúlt héten öt hátrányos helyzetű település általános - és középiskolás gyermekei tekinthették meg a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének szervezésében, valamint a Ludas Zenekar az Elek Táncegyüttes és a Berény Táncegyüttes közreműködésével, a Tilinkótól a szaxofonig című rendhagyó ének-zene órát.

Tovább...
 
Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója
2011. April 6.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége 2011 – ben is megrendezi a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozóját. A fesztivál időpontja: 2011. május 14. szombat
Helyszíne: Kétegyháza, Táncsics Mihály Művelődési Ház, 5741 Kétegyháza Fő tér 4.
A Találkozóra a szövetség várja a Békés megyei együttesek jelentkezését. Jelentkezni egy vagy két produkcióval lehet, egy-egy táncos produkció maximális időtartama 10 perc.  A részletes programról a jelentkező együttesek e-mail-ben május elején értesülnek. A néptáncfesztivál fogadott zenekara a Suttyomba Zenekar, amely egész nap a táncegyüttesek rendelkezésére áll.


 

 
A tilinkótól a szaxofonig, az ugróstól a csárdásig - rendhagyó ének-zene órák a Ludas Zenekarral
2011. April 6.

2011. április 06-án indul a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének „A tilinkótól a szaxofonig, az ugróstól a csárdásig” című rendhagyó ének-zene óra sorozata, mely az általános és középiskolás korú közönséget szólítja meg. A programsorozat elsősorban a hátrányos helyzetű kistelepülések iskoláit célozza meg, ahol délelőtt, egy iskolai óra terhére ismerkedhetnek meg a gyermekek az egyes művészeti korszakok hagyományos, paraszti zene – és tánckultúrájával. Az előadás egy történelmi időutazásnak is tekinthető, mely a középkorban indul és a XX. században ér véget. A sorozat állandó közreműködője a Ludas Zenekar, akik az előadásokat hangszerbemutatókkal is színesítik.

Tovább...
 
Barangoló csűrdöngölő Vésztőn
2011. April 6.

2011. április 16-án, szombaton a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének Barangoló csűrdöngölő vándortáncháza harmadik állomásához érkezik, melynek helyszíne ezúttal Vésztő.
A táncháznak, mely 16 órakor indul, a vésztői Sinka István Művelődési Központ ad otthont. A program közreműködői a Petlend-csehi Táncegyüttes, Mahovics Tamás és Mahovicsné Ladányi Anita, Szeverényi Barnabás és Kovács Sándor.  A táncházban a Kárpát-medence sokszínű tánchagyományából válogathatnak a mozogni vágyók, aki pedig kifárad, az a helyi kézművesek asztalánál, kezeit munkára fogva regenerálódhat. A talpalávalót mindvégig Szujó Zsolt és zenekara húzza. Szeretettel várnak a szervezők minden érdeklődőt. A belépés díjtalan.

Tovább...
 
A Szászcsávási Zenekar koncertezett Békéscsabán
2011. March 20.

2011. március 19-én szombaton, Békéscsabán, a Balassi Bálint Magyar Művészetek Házában adott koncertet a Szászcsávási Zenekar.
A 19.30-kor kezdődő teltházas programban az erdélyi Maros-Küküllő vidék muzsikáját ismerhette meg a közönség a híres hagyományőrző zenekar tolmácsolásában.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Eredmények 55 - 63 / 66