Kezdőlap arrow Rendezvényeink
Rendezvényeink
Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozója
2015. March 22.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége Közhasznú Egyesület és Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája,  együttműködve az Orlai Petrics Soma Kulturális Központtal és a "Leg a láb" Alapfokú Művészeti Iskolával 2015-ben is meghirdeti a Békés Megyei Gyermek - és Kisegyüttesek Találkozóját, melyre szeretettel várjuk a Békés megyében működő együttesek jelentkezését.

A találkozó időpontja:  2015. május 10. vasárnap
Helyszín: Orlai Petrics Soma Kulturális központ, 5650 Mezőberény, Fő út 6.

Felhívás
Jelentkezési lap

 
Szászcsávási cigánytáncok
2015. February 18.

Kedves Szövetségi Tagok!

Lőrincz Hortenzia május 16- án, szombaton szászcsávási cigány táncokat fog oktatni Békés megye táncos lányainak. A helyszín még egyeztetés alatt.

Érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
e-mail:   Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
telefon: 06-20-447-94-14

 

Egy kis kedvcsináló

 
"Idősebbek is elkezdhetik"-Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház a nyugdíjas korosztállyal Lőkösházán
2014. October 12.

2014_10_09_lokoshaza4.jpgAz idei év egyik legizgalmasabbnak ígérkező vándortáncháza október 9-én, az Idősek Világnapjához kapcsolódóan valósult meg Lőkösháza településen. A  résztvevők száma körülbelül 150 fő nyugdíjas korú férfi és nő.
A program egy kis "kedvcsináló" előadással indult, melyben Kis-Berényke Táncegyüttes tagjai: Banuta Gréta, Szabó Dorka, Hajzer Sándor, Székely Erik; és Hanó Krisztina néptáncpedagógus, aranygyöngyös néptáncos működtek közre.

(A fotón az Árvalányhaj Zenekar
Kép forrása: www.lokoshaza.hu

Tovább...
 
"Járd ki lábam, járd ki most!" - Toborzó táncház Dombegyházán
2014. October 3.
2014_10_01_dombegyhaz.jpg

2014. október 1-én 14:30-kor vidám népi dallamokkal várt minden táncos lábú gyermeket a dombegyházi IKSZT-ben a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében és a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége közreműködésével megvalósult, "kedvcsináló" tagtoborzó táncház, melyen  élő népzene kíséretével láthattak néptáncbemutatót, és próbálgathatták saját ügyességüket egy jó hangulatú táncházban a résztvevő gyermekek.

Tovább...
 
Vándortáncház Mezőberényben
2014. September 15.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének szervezésében 2014 második félévében ismét elindult a Barangoló csűrdöngölő vándor táncház. A rendezvénysorozat első helyszínéül Mezőberény szolgált. Hat alsó tagozatos osztály diákjai vehettek részt az egész délelőttös programon. Mintegy 150 gyermek gyűlt össze az aulában.

mezobereny5.jpg
Székelyföldi táncok a Berény Táncegyüttes előadásában
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10 - 18 / 66