Kezdőlap arrow Programajánló
Programajánló
Viharsarok továbbképzés
2009. November 11.

A magyarországi románok néptáncöröksége" címmel néptáncos szakmai továbbképzés lesz Békéscsabán a Balassiban (Luther u. 6.).
Időpont: 2009. november 13-14-én 
November 13. péntek, 18.00: Eleki táncok
November 14. szombat, 09.00: Méhkeréki táncok

 
Berbécs Táncház és Ludas Kocsma
2009. November 11.

Békéscsaba - Ifjúsági Ház (Derkovits sor 1.)
2009. november 14. szombat,
20 óra

November közepén ismét népzene tölti be az Ifjúsági Ház auláját egy estére. A csángó muzsikát természetesen a Berbécs Zenekar szolgáltatja, a táncok vezetését Pintér Vikitől lehet igényelni, ha szükséges. Vendég a Ludas Zenekar, akik vonós zenével örvendeztetik meg a tisztelt publikumot.
Bővebben: guzsalyas.com

 
"Apáról fiúra"
2009. October 2.

2009. október 3-án (szombaton) 14 órától "Apáról fiúra" címmel családi hagyományőrző délutánra kerül sor a Meseházban. 
Program:
- Nemezelés, nemezlabda készítés
- Pásztortarhonya kóstolás
- Ingyom-bingyom gyermektáncház Pintér Vikivel és a Berbécsekkel

Helyszín: Meseház (5600 Békéscsaba, Békési út 17.)

 
Guzsalyas Egyesület táncháza
2009. October 2.

Idén szokatlanul hosszúra nyúlt a nyári szünet, ami a Guzsalyas Egyesület táncházát illeti. Ezért az egyesület Mindszent havának első szombatján, egy "Nyáriszünet búcsúztató" csángó mulatságra szólítja a táncházkedvelő nagyérdemű közönséget. A talpalávalót természetesen a Berbécs Zenekar szolgáltatja, a táncok vezetését Pintér Vikitől lehet igényelni, ha szükséges.

Helyszín: Békéscsaba - Ifjúsági Ház (Derkovits sor 1.)
Időpont: 2009. október 3. szombat, 20 óra

 
Kulturális Programsorozat Gyomaendrődön - szeptember
2009. September 11.

Szeptember 12.      Táncház: hagyományos táncos esemény, autentikus környezetben, kezdőknek és haladóknak, egyéneknek és családoknak  egyaránt,  igazi családi program élő népzenével.

 
XII. Szarvasi Szilvanap
2009. September 8.

10Idén XII.alkalommal kerül megrendezésre a Szarvasi Szilvanap rendezvénysorozat, mely most is sok izgalmas programmal várja az érdelkődőket. Lesz pálinkaminősítés, szilvalekvárfőzés, szilvásgombóc-készítés, zenés előadások, gyermekműsorok, játszóházak, és népművészeti kirakodóvásár.

A 2009. szeptember 11-13. között zajló rendezvényről és a programokról bővebben ide kattintva olvashat.

 
Mesterségek Ünnepe - 2009
2009. August 19.

10A MESTERSÉGEK ÜNNEPE, az élő népművészet fóruma, immáron huszonharmadik alkalommal kerül megrendezésre. A Budai Vár történelmi környezetében négy napon keresztül kézműves mesterek működő műhelyekben mutatják be a tradicionális népi mesterségek fortélyait, a közönséget is bevonva az alkotás folyamatában. A látogatók megismerhetik a fafaragók, gyékényszövők, kovács, fazekas, hangszerkészítő, szövő, hímző, kékfestő, csipkeverő, nemezkészítő, szíjgyártó, kerékgyártó, kádár, kosárfonó, tojásfestő, mézeskalács-készítő mesterségekkel.
Bővebb info: Mesterségek Ünnepe

 
TÁNCVÁSÁR
2009. August 17.

ESZKÖZÖS TÁNCOK - ESZKÖZÖK A TÁNCTANÍTÁSBAN
Hagyományok Háza, 2009. szeptember 4.

 A Táncvásár megszervezésével a célunk olyan komplex program összeállítása volt, amely az oktatás során felmerülő nehézségek megoldásához, az előkészítő szakasz szakszerű lebonyolításához és a táncot kiegészítő játékos, énekes, zenei tudás összehangolásához is segítséget nyújt az óvodai, általános és művészeti iskolai, valamint a táncegyüttesi néptáncoktatásban.

Tovább...
 
Summerfest 2009
2009. August 11.

Nemzetközi Folklórfesztivál és népművészeti vásár augusztus 12-22.
Rendkívüli családi programsorozat azok számára, akik szeretnének kikapcsolódni, kíváncsiak a távoli földrészeken élő emberek szokásaira, szívesen vesznek részt népzenei koncerteken, kedvelik a népművészeti tárgyakat, vagy csak egyszerűen egy kis önfeledt ünneplésre vágynak.
A rendezvényre meghívott országok: Algéria, Belgium, Brazília, Baskíria, Bulgária, Ciprus, Grúzia, Kanada, Kolumbia, Lengyelország, Mexikó, Nigéria, Oroszország, Örményország, Peru, Portugália, Spanyolország, Sri Lanka, Szlovákia, Thaiföld, Törökország, Udmurtföld

Tovább...
 
Kulturális Programsorozat Gyomaendrődön - augusztus
2009. July 31.

A sorozat augusztusi táncos eseményei:
Augusztus 1. Táncház: táncos esemény, autentikus környezetben, kezdőknek és haladóknak, egyéneknek és családoknak egyaránt, igazi családi program, élő népzenével, kemencés lángos készítésével.
Augusztus 22. Hagyományos Lakodalom a Körösök mentén

Tovább...
 
A X. Körös-völgyi Sokadalom programja
2009. June 10.

X. KÖRÖS-VÖLGYI SOKADALOM A DÉL-ALFÖLD NÉPMŰVÉSZETÉNEK ÜNNEPE GYULÁN, A VÁR ELŐTT KIALAKÍTOTT SOKADALMI TÉREN
2009. JÚNIUS 26–28.

Látogasson el családjával a Körös-völgyi Sokadalomba, ahol a gazdag folklórprogram, a magyaros vendéglátás mellett az idén először „Nyanyicska” konyhája (szlovák ételek) is várja a látogatókat.
A gyermekeket mindhárom nap a Kukucska Színház szórakoztatja, emellett „régimódi” játszótéren ügyességi és népi játékokkal múlathatják idejüket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 21 22 Következő > Utolsó >>

Eredmények 221 - 231 / 237