Kezdőlap arrow Hírek arrow VI. Vajdasági Szólótánc Fesztivál -Versenykiírás
VI. Vajdasági Szólótánc Fesztivál -Versenykiírás
2013. July 26.

vi_vajdasagi_szolotancfesztival_elokep.jpg


A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület, a Vajdasági Magyar Folklór Központ szakmai védnöksége alatt, 2013. október 26-án, Horgoson szervezi meg az VI. Vajdasági Szólótánc Fesztivált.
A fesztivál elsődleges célja hagyományaink megőrzése, és széles körű népszerűsítése, valamint a magyar néptánckincs minél több táncának improvizatív elsajátítása mellett a hagyományos értékrend mélyebb megismerése, és a tánc tiszteletére való nevelés.

Szóló:

- Kötelező anyag: Dél-alföldi oláhos (maximum 3 percben történő improvizatív építkezés)
- Szabadon választott anyag: Egy legényes, férfitánc vagy verbunk a Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről (maximum 3 percben)

Páros:

- Kötelező anyag: Mérai lassú és friss csárdás (maximum 3 percben, magyar adatközlők táncából történő improvizatív építkezés a megengedett.).
- Szabadon választott anyag: A Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről egy páros tánc, illetve lassú és friss csárdás (maximum 3 percben)
Nevezési díj:
Szóló: 1200 dinár
Páros: páronként 1600 dinár
A kötelező táncanyagot a fesztivál zenekara, a Juhász zenekar díjmentesen kíséri. Azonban a szabadon választott táncanyag kíséretének anyagi biztosítását a szervezők nem vállalják. A szabadon választott táncanyaggal kapcsolatban javasoljuk, vegyék fel a kapcsolatot Juhász Gáborral, a Juhász zenekar vezetőjével (Telefon: 00 36 63/88 57 043). A versenyzők a kötelező táncanyag zenéjét a jelentkezés után e-mailben fogják megkapni.
A zsűri mindkét kategóriában választ első, második és harmadik helyezettet. A zsűri a versenyben véleményez minden versenyzőt. A kísérő fogalma nem ismeretes (páros kategória). A szakmai díjak mellett más, ún. különdíjak is kiosztásra kerülnek.
Pénzdíjak:
Első helyezett 10 000 dinár
Második helyezett 7 000 dinár
Harmadik helyezett 5 000 dinár
Jelentkezési határidő: október 1.
Jelentkezés: 00 381 63 569 302 (Szécsi Zsolt) vagy e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

vi_vajdasagi_szolotancfesztival.jpg

 
< Előző   Következő >