Kezdőlap
25 éves a Csaba Nemzetiségi Táncegyüttes
2011. November 3.

 

Tovább...
 
Néptáncosok képzése Békés megyében - II. rész - Kétegyházi táncok
2011. November 2.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége 2011. november 5 -6 - án rendezi meg a Néptáncosok képzése Békés megyében program 2. részét, melynek anyaga: Kétegyházi táncok.
Helyszín: Táncsics Mihály Művelődési Ház és Könyvtár Kétegyháza, Fő tér 4.
Program: 09.00-16.00 oktatás, 17.00 - Kétegyházi Román Táncok - táncantropológiai és táncfolklorisztikai előadás vezeti: Halmi Zoltán benne: Hagyományőrzők bemutatója (Buha György és Buha Györgyné – a népművészet táncos mesterei, Bandula János – zenész, Mészárosné Honfi Marianna és Ottlakán Péter táncosok, valamint a Kaláris AMI növendékei).
A rendezvényt táncház zárja, melynek vezetői: Almási Berta és Mahovics Tamás.
Másnap az érdeklődők számára az előző napi anyag ismétlése,összefoglalása történik meg.

Tovább...
 
Vándortáncház Bucsán
2011. October 25.

2011. október 22-én a bucsai Közösségi Ház adott otthont a Barangoló Csűrdöngölő Vándortáncház sorozatnak. A Suttyomba Zenekar fergeteges hangulatot biztosított a résztvevőknek. Közel száz gyerek és felnőtt tanulhatott moldvai körtáncokat,majd a magyarpalatkai csárdás alaplépéseit sajátíthatták el. Tanítottak: Majoros Gyuláné és Nagy Roland. A tanítás után lehetőség nyílt a bátor táncos vállalkozóknak, hogy kedvenc táncaikat kérjék és kifulladásig növeljék az est hangulatát. Pihenésképpen a bucsai művészeti iskola szülői közössége segítségével ehettünk, ihattunk.

Tovább...
 
Régiós szakmai továbbképzés a Gyermek Szólótáncverseny kötelező anyagaiból
2011. October 12.

Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület és a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége régiós szakmai továbbképzést szervez az Országos Gyermek Szólótáncverseny kötelező anyagaiból a dél-alföldi régióban működő néptáncoktatók és együttesvezetők számára.

A képzés időpontja: 2011. 10. 29. szombat
Helyszíne: Vajda Péter Művelődési Központ, 5540 Szarvas, Kossuth tér 3.

Részletek a felhívásban:

Tovább...
 
"Néptáncosok képzése Békés megyében - 2. rész
2011. October 10.

2011. november 5-én, szombaton, Kétegyházán kerül megrendézésre a„Néptáncosok képzése Békés megyében” című szakmai továbbképzés 2. része.
A második alkalom témája: Kétegyházi Román Táncok - gyakorlati és elméleti kurzus
A képzés gyakorlati részének oktatói: Almási Berta és Mahovics Tamás
Elméleti kurzus előadója, vezetője: Halmi Zoltán
Meghívott helyi hagyományőrzők: Buha György és Buha Györgyné – a népművészet táncos mesterei, Bandula János – zenész, Mészárosné Honfi Marianna és Ottlakán Péter táncosok.
További részletek a felhívásban:

Tovább...
 
Elhunyt Gál Gyuri bácsi
2011. October 3.


A következő sorokat sajnálattal vettük át Gál Laci barátunk facebook oldaláról.

Sajnálattal tudatom azzal aki ismerte, hogy ÉDESAPÁM az eleki GÁL GYÖRGY, többszörös állami kitüntetés tulajdonosa, a NÉPMŰVÉSZET MESTERE, 2011. szeptember 30-kán este 21 óra 36 perckor ELHUNYT.
Temetéséről a család később gondoskodik, érdeklődni lehet a 70-33-44-310-es telefonszámon.
NYUGODJON BÉKÉBEN!

Tovább...
 
"Hosszú az út poroska" - Gyimesi Táncház Békéscsabán
2011. September 28.

 

Tovább...
 
Néptáncosok képzése Békés megyében - Gyimesi táncok
2011. September 5.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége „Néptáncosok képzése Békés megyében” címmel szakmai továbbképzést szervez a dél-alföldi és más régiókban működő néptáncosok és néptáncoktatók számára. A képzés során, két hétvégén két táncanyaggal ismerkedhetnek meg a jelentkezők. Az első alkalommal gyimesi táncokat tanít Nagypál Anett és Kádár Ignác, míg a második alkalommal kétegyházi román táncokat oktat Mahovicsné Ladányi Anita és Mahovics Tamás. Mindkét képzés szombat estéjén helyi hagyományőrzők bemutatója és táncház várja a résztvevőket. 1. alkalom részletei a felhívásban.

Felhívás

Jelentkezési lap

 

 
Kulturális Örökség Napja
2011. September 14.

Az Európa Tanács védnökségével már negyvennyolc országban rendezik meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő örökségi napokat. A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsuk az épületek értékeire, azokéra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók előtt.

Részletek

 
Honvéd Táncszínház: Dózsa
2011. September 14.

Tánckrónika Dózsa György tetteiről

Egy nagyszabású, új, magyar nemzeti táncjáték a Művészetek Palotája színpadán! Az ötszáz évvel ezelőtti történet a magyar történelem sorsfordító eseményéről szól: a Dózsa György vezette parasztfelkelésről, amelynek gyászos következményei a mai napig hatással vannak a magyarság sorsára. A Ghymes Együttes lendületes zenéjére Zsuráfszky Zoltán készített koreográfiát.

A Nemzeti Táncszínház szeretettel vár minden táncot kedvelő nézőt a 2011. 09. 22. csütörtök esti Dózsa című produkcióra a Honvéd Táncszínház előadásában a Művészetek Palotájában.

Részletek

 
Évadnyitó táncház az Elefántban
2011. September 2.

 

Tovább...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Eredmények 287 - 297 / 338