Kezdőlap
Néptáncosok képzése Békés megyében - Gyimesi táncok
2011. September 5.

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége „Néptáncosok képzése Békés megyében” címmel szakmai továbbképzést szervez a dél-alföldi és más régiókban működő néptáncosok és néptáncoktatók számára. A képzés során, két hétvégén két táncanyaggal ismerkedhetnek meg a jelentkezők. Az első alkalommal gyimesi táncokat tanít Nagypál Anett és Kádár Ignác, míg a második alkalommal kétegyházi román táncokat oktat Mahovicsné Ladányi Anita és Mahovics Tamás. Mindkét képzés szombat estéjén helyi hagyományőrzők bemutatója és táncház várja a résztvevőket. 1. alkalom részletei a felhívásban.

Felhívás

Jelentkezési lap

 

 
Kulturális Örökség Napja
2011. September 14.

Az Európa Tanács védnökségével már negyvennyolc országban rendezik meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő örökségi napokat. A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsuk az épületek értékeire, azokéra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók előtt.

Részletek

 
Honvéd Táncszínház: Dózsa
2011. September 14.

Tánckrónika Dózsa György tetteiről

Egy nagyszabású, új, magyar nemzeti táncjáték a Művészetek Palotája színpadán! Az ötszáz évvel ezelőtti történet a magyar történelem sorsfordító eseményéről szól: a Dózsa György vezette parasztfelkelésről, amelynek gyászos következményei a mai napig hatással vannak a magyarság sorsára. A Ghymes Együttes lendületes zenéjére Zsuráfszky Zoltán készített koreográfiát.

A Nemzeti Táncszínház szeretettel vár minden táncot kedvelő nézőt a 2011. 09. 22. csütörtök esti Dózsa című produkcióra a Honvéd Táncszínház előadásában a Művészetek Palotájában.

Részletek

 
Évadnyitó táncház az Elefántban
2011. September 2.

 

Tovább...
 
Portugáliában járt a Belencéres
2011. August 25.

 A Belencéres Néptáncegyüttes augusztus első két hetében Észak-Portugáliában vendégszerepelt.

A Porto melletti Gulpilhares település már a 47. alkalommal rendezte meg nemzetközi néptáncfesztiválját, melyre mi békési néptáncosok is meghívást kaptunk. Tíz felejthetetlen napot tölthettünk el vendéglátóink jóvoltából Portóban és környékén. Az utat a Belencéres Alapítvány szervezte és bonyolította le. Magyarországot és városunkat huszonkilenc táncos és három tagú zenekar képviselte a négy különböző településen, ahol menettáncokkal és minden alkalommal 45 perces műsorunkkal szórakoztattuk a közönséget. A fesztivál hét együttes részvételével zajlott. Rajtunk kívül képviseltette még magát Spanyolország, Macedónia, Mexico és három tánccsoporttal maga Portugália is.
(Barna Zoltán írása)

Tovább...
 
Az NKA Népművészeti Kollégiumának pályázati felhívása
2011. July 30.

Téma: Nemzetközi, országos és regionális szakmai rendezvények, konferenciák, fesztiválok és kiállítások megrendezésére 2012. május 1. – 2012. augusztus 31. közötti megvalósulási időszakban.
Tervezett keretösszeg: 35 millió Ft
Figyelem! A pályázóknak a megvalósításhoz szükséges teljes összegből 10%-os saját forrással (önrésszel) kell rendelkezniük
Pályázók köre:
A népművészettel foglalkozó magyarországi és határon túli civil szervezetek, intézmények, nonprofit gazdasági társaságok. Magánszemély nem pályázhat.
Határidő: 2011. augusztus 29.

Részletek

 
Időrosta - Békés megye néptánélete az ECHO TV-n
2011. July 19.

2011 június 26-án, az ECHO TV Időrosta című műsorának témája volt Békés megye néptáncélete. A műsor vendége volt Gyalog László a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének elnöke és Kovács Ágnes, a Minden Magyarok Táncfesztiválja rendezvény szervezője.

 

 
Tájékoztató NCA támogatási szerződésekben szereplő támogatási intenzitás kiszámításának mó
2011. July 18.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Pályázókat, hogy az egyes NCA támogatási szerződésekben szereplő támogatási intenzitás kiszámításának módja: a kapott támogatás összegének és az elszámolható költségek összegének hányadosa, százalékos formában kifejezve. 

 Részletek

 
Álláshirdetés - táncpedagógust keresnek Bucsára
2011. July 16.

Bucsa Község II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján
pályázatot hirdet
Bucsa Község II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda
Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
táncpedagógus (néptánc szakirány)
munkakör betöltésére.

Tovább...
 
VII. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny
2011. July 6.

 VII. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny
Eger, 2012. január 20-21.

 Az Egri Kulturális és Művészeti Központ az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület és a Martin György Néptáncszövetség támogatásával meghirdeti a VII. Országos Ifjúsági Szólótáncversenyt.

Célunk, hogy az ifjúsági (15-18 éves) korosztály kapjon önálló bemutatkozási, találkozási lehetőséget.

 

Tovább...
 
XII. Körö-völgyi Sokadalom - részletes program
2011. July 1.

 

A XII. Körös–völgyi Sokadalom a Dél–alföld népművészetének ünnepe Gyulán, a vár előtt kialakított sokadalmi téren 2011. július 1–3. között várja az érdeklődőket rengeteg színes programjával, amelyekről alább részletesen tájékozódhatnak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Következő > Utolsó >>

Eredmények 298 - 308 / 342