Kezdőlap
Értékek - hagyományok - hungarikum
2011. March 17.

A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Irodája a Békés Megyei Ibsen Étterem és Kávéházzal együttműködve konferenciát szervez Értékek – hagyományok – hungarikum címmel a kulturális és gasztronómiai örökség őrzéséről az Ibsen Házban (Békéscsaba, Andrássy út 3.) 2011. március 24 – 25.-én.

A jelentkezési lap visszaküldendő 2011. március 20-ig a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  címre.
A konferencia részletes programja, és a jelentkezési lap letölthető az alábbi linkre kattintva:

Értékek – hagyományok – hungarikum

 
A néptáncoktatás mindennapi problémái - beszámoló a szövetség módszertani konferenciájáról
2011. March 15.

2011. március 12-én szombaton Mezőberényben került megrendezésre a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének I. módszertani konferenciája, mely A néptáncoktatás mindennapi problémái címet kapta. Az egész napos rendezvényre a megye számos településéről érkeztek néptáncoktatók, hogy megtekintsék az előadásokat, bemutató órákat és részesei legyenek az azokat követő beszélgetéseknek, szakmai tapasztalatcserének.

Tovább...
 
III. Határ Menti Népművészeti Fesztivál
2011. March 15.

10A Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája, a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége és a Sinka István Művelődési Központ szeretettel várja az érdeklődőket a III. Határ Menti Népművészeti Fesztiválra 2011. március 19-én 14 órától Vésztőn (Kossuth u. 43-47.).

Tovább...
 
XXI. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál
2011. March 9.

A Százszorszép Gyermekház, a Százszorszép Gyermek Néptáncosok Alapítvány 2011-ben is megrendezi a Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivált Szegeden, 2011. március 25-26-27-én.
A fesztivál bemutató előadásai a szegedi Kisszínházban (Horváth Mihály u. 3.) lesznek március 25-26-án.
A fesztvivált záró gaálaműsorra 27-én, a Szegedi Nemzeti Színházban (Vaszy Viktor tér 1.) kerül sor.

A bemutató előadásokra a belépőjegyek díja: 800 Ft/fő, a Gálaműsorra 1000 és 1200 Ft/fő.
Jegyek március 12-től válthatók a Százszorszép Gyermekházban (Szeged, Kálvin tér 6.) és a Fesztivál ideje alatt a rendezvény helyszínén.

Tovább...
 
GYERMEK NÉPTÁNCOSOK XII. ORSZÁGOS SZÓLÓTÁNC FESZTIVÁLJA
2011. March 8.

A szervezők tájékoztató levele

Kedves Együttes vezetők, Oktatók!

Megvalósításához, lebonyolításához közeledik a szólótánc fesztivál regionális elődöntője. Mindehhez néhány információt szeretnénk eljuttatni hozzátok. Az alábbi listában  összeszedtük a régiós helyszínek információit.

Tovább...
 
Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíj
2011. March 2.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából a Nemzeti Táncszínház ösztöndíjas pályázatot hirdet fiatal előadó-, alkotóművészek, valamint tánctudományokkal – elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel foglalkozók részére. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez. Az ösztöndíjak odaítéléséről A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kinevezett szakmai kuratórium dönt.
Ösztöndíjban részesülhet: évente 10 fő.Pályázhatnak: előadóművész esetén: 1981. január 1. után születettek, alkotóművész és egyéb tevékenység esetén: 1976. január 1. után születettek.
Az ösztöndíj bruttó összege: 80 000 Ft/hó.
Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, 2011. január 1-jétől kezdődően.

Tovább...
 
Szilágysági magyar népművészet
2011. March 2.


A Szilágysági magyar népművészet kötetnyi bemutatását adni - néprajzkutatásunk régi adósságának törlesztése. Még a századforduló táján írta a szilágysági néprajzi gyűjtés egyik kezdeményezője Boér Miklós, hogy rendkívül érdekes etnográfiai viszonyai ellenére a Szilágysággal mégsem foglalkozott valami nagy buzgalommal senki...

Részletek

 
A NÉPMŰVÉSZET IFJÚ MESTERE
2011. February 24.

Pályázati felhívás

"A NÉPMŰVÉSZET IFJÚ MESTERE"

cím elnyerésére

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium ösztönözni kívánja a fiatalok népművészeti előadói, tudományos és alkotótevékenységét; a magyar nemzeti és a magyarországi nemzetiségi hagyományok ápolását, továbbéltetését. Ezen szándéka kifejezéseként az érintett szakmai szervezetekkel és állami intézményekkel egyetértésben minden évben pályázatot ír ki a „Népművészet Ifjú Mestere” cím elnyerésére. Az elismeréseket a többször módosított 3/1999. (II. 24.), a kultúra területén adományozható művészeti és egyéb díjakról szóló NKÖM rendelet 16.§ (1-4.) pontjai alapján az augusztus 20-i ünnepségek során nyújtják át az arra érdemes pályázóknak.

Tovább...
 
A Kaláris AMI a franciaországi Toursban - Halmi Zoltán művészeti vezető beszámolója
2011. February 22.

Az európai uniós soros elnökség és a Liszt-év alkalmából magyar kulturális programsorozatot szervezett a Touraine-i Magyar Baráti Társaság a franciaországi Tours-ban: 29 nap alatt 29 kulturális, illetve gasztronómiai esemény várta a helyieket. A Kaláris Alapfokú Művészetoktatási Intézmény február 09-13-ig kapott meghívást erre a rendezvényre. A csoport 20 fővel képviseltette magát a kulturális eseményen, ahol 5 nap alatt 7 fellépést adtunk. A műsoraink zenei kíséretét a Tisza Banda biztosította.

Tovább...
 
Erdély magyar népművészete
2011. February 11.

A könyv adatai

A könyv címe: Erdély magyar népművészete
Kiadó:Officina Nyomda és Kiadóvállalat Kft.
A kiadás éve: 1944
Kötéstípus: Félvászon
Oldalszám: 67
Megjegyzés: A fedőlap egy erdélyi hímzés felhasználásával készült. Négy színes rajzzal és 32 fekete-fehér fotóval illusztrálva. A színes rajzokat Bayern Béla festőművész készítet.


Tartalom, megrendelés

 
Beszámoló a XX. Országos Szólótáncfesztiválról
2011. January 24.

Lezajlott az elmúlt hétvégén a XX. Országos Szólótáncfesztivál Békéscsabán. A jubileumi rendezvény január 21-én pénteken indult a békéscsabai Jókai Színházban, a 10.00 – 13.00-ig tartó regisztrációval. A program a kötelező táncok próbájával folytatódott a színházteremben, majd a szabadon választott táncok próbája következetett.

2011-ben a szóló kategória kötelező két táncanyaga a magyar verbunk és az ördöngösfüzesi sűrű és ritka magyar volt, míg páros kategóriában a bagi csárdást és a bogártelki csárdást kellett stílusosan előadniuk a versenyzőknek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 31 32 Következő > Utolsó >>

Eredmények 331 - 341 / 342