Kezd√Ķlap
A néptáncoktatás mindennapi problémái - beszámoló a szövetség módszertani konferenciájáról
2011. mŠrcius 15.

2011. m√°rcius 12-√©n szombaton Mezőber√©nyben ker√ľlt megrendez√©sre a B√©k√©s Megyei N√©pt√°ncosok Sz√∂vets√©g√©nek I. m√≥dszertani konferenci√°ja, mely A n√©pt√°ncoktat√°s mindennapi probl√©m√°i c√≠met kapta. Az eg√©sz napos rendezv√©nyre a megye sz√°mos telep√ľl√©s√©ről √©rkeztek n√©pt√°ncoktat√≥k, hogy megtekints√©k az előad√°sokat, bemutat√≥ √≥r√°kat √©s r√©szesei legyenek az azokat k√∂vető besz√©lget√©seknek, szakmai tapasztalatcser√©nek.

TovŠbb...
 
III. Hat√°r Menti N√©pműv√©szeti Fesztiv√°l
2011. mŠrcius 15.

10A B√©k√©s Megyei IBSEN Oktat√°si, Műv√©szeti √©s K√∂zművelőd√©si Nonprofit Kft. Kultur√°lis Irod√°ja, a B√©k√©s Megyei N√©pt√°ncosok Sz√∂vets√©ge √©s a Sinka Istv√°n Művelőd√©si K√∂zpont szeretettel v√°rja az √©rdeklődőket a III. Hat√°r Menti N√©pműv√©szeti Fesztiv√°lra 2011. m√°rcius 19-√©n 14 √≥r√°t√≥l V√©sztőn (Kossuth u. 43-47.).

TovŠbb...
 
XXI. Orsz√°gos Gyermek √©s Ifj√ļs√°gi N√©pt√°ncfesztiv√°l
2011. mŠrcius 9.

A Sz√°zszorsz√©p Gyermekh√°z, a Sz√°zszorsz√©p Gyermek N√©pt√°ncosok Alap√≠tv√°ny 2011-ben is megrendezi a Gyermek √©s Ifj√ļs√°gi N√©pt√°ncfesztiv√°lt Szegeden, 2011. m√°rcius 25-26-27-√©n.
A fesztiv√°l bemutat√≥ előad√°sai a szegedi Kissz√≠nh√°zban (Horv√°th Mih√°ly u. 3.) lesznek m√°rcius 25-26-√°n.
A fesztviv√°lt z√°r√≥ ga√°laműsorra 27-√©n, a Szegedi Nemzeti Sz√≠nh√°zban (Vaszy Viktor t√©r 1.) ker√ľl sor.

A bemutat√≥ előad√°sokra a bel√©pőjegyek d√≠ja: 800 Ft/fő, a G√°laműsorra 1000 √©s 1200 Ft/fő.
Jegyek m√°rcius 12-től v√°lthat√≥k a Sz√°zszorsz√©p Gyermekh√°zban (Szeged, K√°lvin t√©r 6.) √©s a Fesztiv√°l ideje alatt a rendezv√©ny helysz√≠n√©n.

TovŠbb...
 
GYERMEK N√ČPT√ĀNCOSOK XII. ORSZ√ĀGOS SZ√ďL√ďT√ĀNC FESZTIV√ĀLJA
2011. mŠrcius 8.

A szervezők t√°j√©koztat√≥ levele

Kedves Egy√ľttes vezetők, Oktat√≥k!

Megval√≥s√≠t√°s√°hoz, lebonyol√≠t√°s√°hoz k√∂zeledik a sz√≥l√≥t√°nc fesztiv√°l region√°lis előd√∂ntője. Mindehhez n√©h√°ny inform√°ci√≥t szeretn√©nk eljuttatni hozz√°tok. Az al√°bbi list√°ban  √∂sszeszedt√ľk a r√©gi√≥s helysz√≠nek inform√°ci√≥it.

TovŠbb...
 
F√ľl√∂p Viktor t√°ncműv√©szeti √∂szt√∂nd√≠j
2011. mŠrcius 2.

A Nemzeti Erőforr√°s Miniszt√©rium megb√≠z√°s√°b√≥l a Nemzeti T√°ncsz√≠nh√°z √∂szt√∂nd√≠jas p√°ly√°zatot hirdet fiatal előad√≥-, alkot√≥műv√©szek, valamint t√°nctudom√°nyokkal – elm√©leti, szak√≠r√≥i, pedag√≥giai tev√©kenys√©ggel foglalkoz√≥k r√©sz√©re. Az √∂szt√∂nd√≠j c√©lja, hogy tehets√©ges fiataloknak seg√≠ts√©get ny√ļjtson a p√°lyakezd√©shez. Az √∂szt√∂nd√≠jak oda√≠t√©l√©s√©ről A Nemzeti Erőforr√°s Miniszt√©rium √°ltal kinevezett szakmai kurat√≥rium d√∂nt.
√Ėszt√∂nd√≠jban r√©szes√ľlhet: √©vente 10 fő.P√°ly√°zhatnak: előad√≥műv√©sz eset√©n: 1981. janu√°r 1. ut√°n sz√ľletettek, alkot√≥műv√©sz √©s egy√©b tev√©kenys√©g eset√©n: 1976. janu√°r 1. ut√°n sz√ľletettek.
Az ösztöndíj bruttó összege: 80 000 Ft/hó.
Az √∂szt√∂nd√≠j időtartama: 12 h√≥nap, 2011. janu√°r 1-j√©től kezdődően.

TovŠbb...
 
Szil√°gys√°gi magyar n√©pműv√©szet
2011. mŠrcius 2.


A Szil√°gys√°gi magyar n√©pműv√©szet k√∂tetnyi bemutat√°s√°t adni - n√©prajzkutat√°sunk r√©gi ad√≥ss√°g√°nak t√∂rleszt√©se. M√©g a sz√°zadfordul√≥ t√°j√°n √≠rta a szil√°gys√°gi n√©prajzi gyűjt√©s egyik kezdem√©nyezője Bo√©r Mikl√≥s, hogy rendk√≠v√ľl √©rdekes etnogr√°fiai viszonyai ellen√©re a Szil√°gys√°ggal m√©gsem foglalkozott valami nagy buzgalommal senki...

Részletek

 
A N√ČPMŰV√ČSZET IFJ√ö MESTERE
2011. februŠr 24.

Pályázati felhívás

"A N√ČPMŰV√ČSZET IFJ√ö MESTERE"

cím elnyerésére

A Nemzeti Erőforr√°s Miniszt√©rium √∂szt√∂n√∂zni k√≠v√°nja a fiatalok n√©pműv√©szeti előad√≥i, tudom√°nyos √©s alkot√≥tev√©kenys√©g√©t; a magyar nemzeti √©s a magyarorsz√°gi nemzetis√©gi hagyom√°nyok √°pol√°s√°t, tov√°bb√©ltet√©s√©t. Ezen sz√°nd√©ka kifejez√©sek√©nt az √©rintett szakmai szervezetekkel √©s √°llami int√©zm√©nyekkel egyet√©rt√©sben minden √©vben p√°ly√°zatot √≠r ki a „N√©pműv√©szet Ifj√ļ Mestere” c√≠m elnyer√©s√©re. Az elismer√©seket a t√∂bbsz√∂r m√≥dos√≠tott 3/1999. (II. 24.), a kult√ļra ter√ľlet√©n adom√°nyozhat√≥ műv√©szeti √©s egy√©b d√≠jakr√≥l sz√≥l√≥ NK√ĖM rendelet 16.¬ß (1-4.) pontjai alapj√°n az augusztus 20-i √ľnneps√©gek sor√°n ny√ļjtj√°k √°t az arra √©rdemes p√°ly√°z√≥knak.

TovŠbb...
 
A Kal√°ris AMI a franciaorsz√°gi Toursban - Halmi Zolt√°n műv√©szeti vezető besz√°mol√≥ja
2011. februŠr 22.

Az eur√≥pai uni√≥s soros eln√∂ks√©g √©s a Liszt-√©v alkalm√°b√≥l magyar kultur√°lis programsorozatot szervezett a Touraine-i Magyar Bar√°ti T√°rsas√°g a franciaorsz√°gi Tours-ban: 29 nap alatt 29 kultur√°lis, illetve gasztron√≥miai esem√©ny v√°rta a helyieket. A Kal√°ris Alapfok√ļ Műv√©szetoktat√°si Int√©zm√©ny febru√°r 09-13-ig kapott megh√≠v√°st erre a rendezv√©nyre. A csoport 20 fővel k√©pviseltette mag√°t a kultur√°lis esem√©nyen, ahol 5 nap alatt 7 fell√©p√©st adtunk. A műsoraink zenei k√≠s√©ret√©t a Tisza Banda biztos√≠totta.

TovŠbb...
 
Erd√©ly magyar n√©pműv√©szete
2011. februŠr 11.

A könyv adatai

A k√∂nyv c√≠me: Erd√©ly magyar n√©pműv√©szete
Kiadó:Officina Nyomda és Kiadóvállalat Kft.
A kiad√°s √©ve: 1944
K√∂t√©st√≠pus: F√©lv√°szon
Oldalsz√°m: 67
Megjegyz√©s: A fedőlap egy erd√©lyi h√≠mz√©s felhaszn√°l√°s√°val k√©sz√ľlt. N√©gy sz√≠nes rajzzal √©s 32 fekete-feh√©r fot√≥val illusztr√°lva. A sz√≠nes rajzokat Bayern B√©la festőműv√©sz k√©sz√≠tet.


Tartalom, megrendelés

 
Beszámoló a XX. Országos Szólótáncfesztiválról
2011. januŠr 24.

Lezajlott az elm√ļlt h√©tv√©g√©n a XX. Orsz√°gos Sz√≥l√≥t√°ncfesztiv√°l B√©k√©scsab√°n. A jubileumi rendezv√©ny janu√°r 21-√©n p√©nteken indult a b√©k√©scsabai J√≥kai Sz√≠nh√°zban, a 10.00 – 13.00-ig tart√≥ regisztr√°ci√≥val. A program a k√∂telező t√°ncok pr√≥b√°j√°val folytat√≥dott a sz√≠nh√°zteremben, majd a szabadon v√°lasztott t√°ncok pr√≥b√°ja k√∂vetkezetett.

2011-ben a sz√≥l√≥ kateg√≥ria k√∂telező k√©t t√°ncanyaga a magyar verbunk √©s az √∂rd√∂ng√∂sf√ľzesi sűrű √©s ritka magyar volt, m√≠g p√°ros kateg√≥ri√°ban a bagi cs√°rd√°st √©s a bog√°rtelki cs√°rd√°st kellett st√≠lusosan előadniuk a versenyzőknek.

TovŠbb...
 
T√°ncosok, k√©zművesek forgataga a gyulai v√°rn√°l
2010. jķlius 8.

Ami a főv√°rosban a Mesters√©gek √únnepe, az n√°lunk a K√∂r√∂s-v√∂lgyi Sokadalom. A gyulai v√°r előtti teret ezen a h√©tv√©g√©n k√©zműves mesterek, v√°s√°ri kom√©di√°sok, j√≥ hangulatot hoz√≥ n√©pt√°ncosok t√∂ltik meg.

Forr√°s: beol.hu
           k√©pgal√©ria

 
<< Elsű < Elűzű 31 32 KŲvetkezű > Utolsů >>

Eredmťnyek 342 - 352 / 352