Kezdõlap
III. Határ Menti Népművészeti Fesztivál
2011. mrcius 15.

10A Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája, a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége és a Sinka István Művelődési Központ szeretettel várja az érdeklődőket a III. Határ Menti Népművészeti Fesztiválra 2011. március 19-én 14 órától Vésztőn (Kossuth u. 43-47.).

Tovbb...
 
XXI. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál
2011. mrcius 9.

A Százszorszép Gyermekház, a Százszorszép Gyermek Néptáncosok Alapítvány 2011-ben is megrendezi a Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivált Szegeden, 2011. március 25-26-27-én.
A fesztivál bemutató előadásai a szegedi Kisszínházban (Horváth Mihály u. 3.) lesznek március 25-26-án.
A fesztvivált záró gaálaműsorra 27-én, a Szegedi Nemzeti Színházban (Vaszy Viktor tér 1.) kerül sor.

A bemutató előadásokra a belépőjegyek díja: 800 Ft/fő, a Gálaműsorra 1000 és 1200 Ft/fő.
Jegyek március 12-től válthatók a Százszorszép Gyermekházban (Szeged, Kálvin tér 6.) és a Fesztivál ideje alatt a rendezvény helyszínén.

Tovbb...
 
GYERMEK NÉPTÁNCOSOK XII. ORSZÁGOS SZÓLÓTÁNC FESZTIVÁLJA
2011. mrcius 8.

A szervezők tájékoztató levele

Kedves Együttes vezetők, Oktatók!

Megvalósításához, lebonyolításához közeledik a szólótánc fesztivál regionális elődöntője. Mindehhez néhány információt szeretnénk eljuttatni hozzátok. Az alábbi listában  összeszedtük a régiós helyszínek információit.

Tovbb...
 
Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíj
2011. mrcius 2.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából a Nemzeti Táncszínház ösztöndíjas pályázatot hirdet fiatal előadó-, alkotóművészek, valamint tánctudományokkal – elméleti, szakírói, pedagógiai tevékenységgel foglalkozók részére. Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez. Az ösztöndíjak odaítéléséről A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kinevezett szakmai kuratórium dönt.
Ösztöndíjban részesülhet: évente 10 fő.Pályázhatnak: előadóművész esetén: 1981. január 1. után születettek, alkotóművész és egyéb tevékenység esetén: 1976. január 1. után születettek.
Az ösztöndíj bruttó összege: 80 000 Ft/hó.
Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, 2011. január 1-jétől kezdődően.

Tovbb...
 
Szilágysági magyar népművészet
2011. mrcius 2.


A Szilágysági magyar népművészet kötetnyi bemutatását adni - néprajzkutatásunk régi adósságának törlesztése. Még a századforduló táján írta a szilágysági néprajzi gyűjtés egyik kezdeményezője Boér Miklós, hogy rendkívül érdekes etnográfiai viszonyai ellenére a Szilágysággal mégsem foglalkozott valami nagy buzgalommal senki...

Részletek

 
A NÉPMŰVÉSZET IFJÚ MESTERE
2011. februr 24.

Pályázati felhívás

"A NÉPMŰVÉSZET IFJÚ MESTERE"

cím elnyerésére

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium ösztönözni kívánja a fiatalok népművészeti előadói, tudományos és alkotótevékenységét; a magyar nemzeti és a magyarországi nemzetiségi hagyományok ápolását, továbbéltetését. Ezen szándéka kifejezéseként az érintett szakmai szervezetekkel és állami intézményekkel egyetértésben minden évben pályázatot ír ki a „Népművészet Ifjú Mestere” cím elnyerésére. Az elismeréseket a többször módosított 3/1999. (II. 24.), a kultúra területén adományozható művészeti és egyéb díjakról szóló NKÖM rendelet 16.§ (1-4.) pontjai alapján az augusztus 20-i ünnepségek során nyújtják át az arra érdemes pályázóknak.

Tovbb...
 
A Kaláris AMI a franciaországi Toursban - Halmi Zoltán művészeti vezető beszámolója
2011. februr 22.

Az európai uniós soros elnökség és a Liszt-év alkalmából magyar kulturális programsorozatot szervezett a Touraine-i Magyar Baráti Társaság a franciaországi Tours-ban: 29 nap alatt 29 kulturális, illetve gasztronómiai esemény várta a helyieket. A Kaláris Alapfokú Művészetoktatási Intézmény február 09-13-ig kapott meghívást erre a rendezvényre. A csoport 20 fővel képviseltette magát a kulturális eseményen, ahol 5 nap alatt 7 fellépést adtunk. A műsoraink zenei kíséretét a Tisza Banda biztosította.

Tovbb...
 
Erdély magyar népművészete
2011. februr 11.

A könyv adatai

A könyv címe: Erdély magyar népművészete
Kiadó:Officina Nyomda és Kiadóvállalat Kft.
A kiadás éve: 1944
Kötéstípus: Félvászon
Oldalszám: 67
Megjegyzés: A fedőlap egy erdélyi hímzés felhasználásával készült. Négy színes rajzzal és 32 fekete-fehér fotóval illusztrálva. A színes rajzokat Bayern Béla festőművész készítet.


Tartalom, megrendelés

 
Beszámoló a XX. Országos Szólótáncfesztiválról
2011. janur 24.

Lezajlott az elmúlt hétvégén a XX. Országos Szólótáncfesztivál Békéscsabán. A jubileumi rendezvény január 21-én pénteken indult a békéscsabai Jókai Színházban, a 10.00 – 13.00-ig tartó regisztrációval. A program a kötelező táncok próbájával folytatódott a színházteremben, majd a szabadon választott táncok próbája következetett.

2011-ben a szóló kategória kötelező két táncanyaga a magyar verbunk és az ördöngösfüzesi sűrű és ritka magyar volt, míg páros kategóriában a bagi csárdást és a bogártelki csárdást kellett stílusosan előadniuk a versenyzőknek.

Tovbb...
 
Táncosok, kézművesek forgataga a gyulai várnál
2010. jlius 8.

Ami a fővárosban a Mesterségek Ünnepe, az nálunk a Körös-völgyi Sokadalom. A gyulai vár előtti teret ezen a hétvégén kézműves mesterek, vásári komédiások, jó hangulatot hozó néptáncosok töltik meg.

Forrás: beol.hu
           képgaléria

 
<< Els < Elz 31 32 Kvetkez > Utols >>

Eredmnyek 342 - 351 / 351