Kezd√Ķlap
A Kal√°ris AMI a franciaorsz√°gi Toursban - Halmi Zolt√°n műv√©szeti vezető besz√°mol√≥ja
2011. februŠr 22.

Az eur√≥pai uni√≥s soros eln√∂ks√©g √©s a Liszt-√©v alkalm√°b√≥l magyar kultur√°lis programsorozatot szervezett a Touraine-i Magyar Bar√°ti T√°rsas√°g a franciaorsz√°gi Tours-ban: 29 nap alatt 29 kultur√°lis, illetve gasztron√≥miai esem√©ny v√°rta a helyieket. A Kal√°ris Alapfok√ļ Műv√©szetoktat√°si Int√©zm√©ny febru√°r 09-13-ig kapott megh√≠v√°st erre a rendezv√©nyre. A csoport 20 fővel k√©pviseltette mag√°t a kultur√°lis esem√©nyen, ahol 5 nap alatt 7 fell√©p√©st adtunk. A műsoraink zenei k√≠s√©ret√©t a Tisza Banda biztos√≠totta.

TovŠbb...
 
Erd√©ly magyar n√©pműv√©szete
2011. februŠr 11.

A könyv adatai

A k√∂nyv c√≠me: Erd√©ly magyar n√©pműv√©szete
Kiadó:Officina Nyomda és Kiadóvállalat Kft.
A kiad√°s √©ve: 1944
K√∂t√©st√≠pus: F√©lv√°szon
Oldalsz√°m: 67
Megjegyz√©s: A fedőlap egy erd√©lyi h√≠mz√©s felhaszn√°l√°s√°val k√©sz√ľlt. N√©gy sz√≠nes rajzzal √©s 32 fekete-feh√©r fot√≥val illusztr√°lva. A sz√≠nes rajzokat Bayern B√©la festőműv√©sz k√©sz√≠tet.


Tartalom, megrendelés

 
Beszámoló a XX. Országos Szólótáncfesztiválról
2011. januŠr 24.

Lezajlott az elm√ļlt h√©tv√©g√©n a XX. Orsz√°gos Sz√≥l√≥t√°ncfesztiv√°l B√©k√©scsab√°n. A jubileumi rendezv√©ny janu√°r 21-√©n p√©nteken indult a b√©k√©scsabai J√≥kai Sz√≠nh√°zban, a 10.00 – 13.00-ig tart√≥ regisztr√°ci√≥val. A program a k√∂telező t√°ncok pr√≥b√°j√°val folytat√≥dott a sz√≠nh√°zteremben, majd a szabadon v√°lasztott t√°ncok pr√≥b√°ja k√∂vetkezetett.

2011-ben a sz√≥l√≥ kateg√≥ria k√∂telező k√©t t√°ncanyaga a magyar verbunk √©s az √∂rd√∂ng√∂sf√ľzesi sűrű √©s ritka magyar volt, m√≠g p√°ros kateg√≥ri√°ban a bagi cs√°rd√°st √©s a bog√°rtelki cs√°rd√°st kellett st√≠lusosan előadniuk a versenyzőknek.

TovŠbb...
 
T√°ncosok, k√©zművesek forgataga a gyulai v√°rn√°l
2010. jķlius 8.

Ami a főv√°rosban a Mesters√©gek √únnepe, az n√°lunk a K√∂r√∂s-v√∂lgyi Sokadalom. A gyulai v√°r előtti teret ezen a h√©tv√©g√©n k√©zműves mesterek, v√°s√°ri kom√©di√°sok, j√≥ hangulatot hoz√≥ n√©pt√°ncosok t√∂ltik meg.

Forr√°s: beol.hu
           k√©pgal√©ria

 
<< Elsű < Elűzű 31 32 KŲvetkezű > Utolsů >>

Eredmťnyek 342 - 345 / 345