Kezdőlap
Ifjúsági Antológia 2016
2016. December 21.

 

Pályázat az IFJÚSÁGI NÉPTÁNCANTOLÓGIA - 2016 rendezvényen történő részvételre

Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület pályázatot hirdet az Ifjúsági Néptáncantológia 2016 rendezvényen történő részvételre. (2017. február 25. – Kőrosi Csoma Kulturális Központ, mely az esti Néptáncosok Báljának helyszíne is egyben). A pályázat célja, hogy az ifjúsági néptáncmozgalom és néptáncművészet újonnan született értékeit összegyűjtse és felmutassa, lehetőséget biztosítva a legszínvonalasabb művek színházi körülmények között történő bemutatásához.

Pályázat részletei

Pályázati űrlap kitöltése  

 
Szellemi kulturális örökség lett a Kodály-módszer
2016. December 18.

 

 

A Kodály-módszer a legjobb megőrzési gyakorlatok regiszterébe került, ahova azokat a modellértékű módszereket veszi fel testület, amelyeket nemzetközi szinten is terjesztésre érdemesnek, jó példának tart.
Az MTI-t Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tájékoztatta arról, hogy az ENSZ-szervezet Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága az Addisz-Abebában folyó tanácskozásán felvette a népzene Kodály-módszer szerinti megőrzését az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.

Részletek: index.hu

 
Véget ért a Fölszállott a páva-2016
2016. December 18.

Véget ért a Az MTVA és a Hagyományok Háza – szakmai partnerével, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesülettel közösen megrendezett Fölszállott a páva című népzenei és néptánc-tehetségkutató verseny.
A november 4-e óta tartó sorozat 2016. december 16-án, pénteken lezárult, kihirdetésre kerültek a vetélkedő győztesei.

Tovább...
 
Ünnepváró
2016. December 14.

Tovább...
 
Kiválóra minősült 2 megyei együttesünk is a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán
2016. December 9.

A Martin György Néptáncszövetség kétévente rendezi meg az Országos Minősítő Fesztivált, melyen néptáncegyüttesek mérettethetik meg magukat szigorú szakmai zsűri szigorú értékelése alapján. Az öttagú zsűri hat szempont szerint értékel. Ezek a színpadi megjelenés, a dramaturgia, az ének-zenei előadás, a folklorisztikai hitelesség, a koreográfiai megformálás és az előadói színvonal.  Egy-egy szempontot egytől ötig terjedő pontszámmal jutalmazhat a zsűri egy tagja, így a hat kategória öt zsűritagnál összesen 150 pontot eredményezhet. Ha valamelyik táncegyüttes eléri a 150 pontot, arról külön cikkben írunk.

Tovább...
 
Decemberben is Batyus Táncház Békésen a Belencéressel
2016. December 5.

A közös tánc és jókedvű mulatozás decemberben sem marad el Békésen! A jó hangulatú Imre-napi Batyus Táncház után jön a folytatás. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.
A közös alkalmat Mahovics Tamás néptáncpedagógus vezeti, ahol közreműködnek Belencéres Néptáncegyüttes táncosai, az élőzenét pedig a Suttyomba Zenekar biztosítja.
Időpont: 2016. december 10. (szombat) 18:00-24:00 óráig.
Helyszín: Békés, Petőfi u. 21. (A Belencéres Néptáncegyüttes próbaterme.)

További részletek  

 
"Bálban voltam boldog én"
2016. November 13.

 

A Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes 30 éves jubileumi műsorának címe: 'Bálban voltam boldog én' 2013 szeptembere óta Szarka Zsolt és Szarka- Gera Sára továbbra is azzal a céllal vezetik a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttest, hogy minél szélesebb körben megismertessék a Kárpát-medencei nemzetiségek, azon belül is Békés megye nemzetiségének autentikus tánchagyományát, zenei világát.

Tovább...
 
Batyus táncház Eleken
2016. November 9.

 

Tovább...
 
Hárompróbások a Pávában
2016. November 8.

2016. 11. 11-én, 19.30-kor látható a Duna Televízió műsorán a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutat verseny 2. elődöntője, melyben a békéscsabai Hétpróbás Néptánciskola Hárompróbások csoportja is megmutatkozik. Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a kis csapat adatlapja.

Hárompróbások  

 
Balkán Táncház
2016. November 8.

Tovább...
 
Táncház a Bihar Néptáncegyüttessel
2016. November 8.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 78 - 88 / 345