Kezdõlap
15 éves a Berény Táncegyüttes
2017. janur 3.
Tovbb...
 
Karácsonyi üdvözlet
2016. december 18.

 

 
Évzáró Balkán Táncház
2016. december 22.

Tovbb...
 
Ifjúsági Antológia 2016
2016. december 21.

 

Pályázat az IFJÚSÁGI NÉPTÁNCANTOLÓGIA - 2016 rendezvényen történõ részvételre

Az Örökség Gyermek Népmûvészeti Egyesület pályázatot hirdet az Ifjúsági Néptáncantológia 2016 rendezvényen történõ részvételre. (2017. február 25. – Kõrosi Csoma Kulturális Központ, mely az esti Néptáncosok Báljának helyszíne is egyben). A pályázat célja, hogy az ifjúsági néptáncmozgalom és néptáncmûvészet újonnan született értékeit összegyûjtse és felmutassa, lehetõséget biztosítva a legszínvonalasabb mûvek színházi körülmények között történõ bemutatásához.

Pályázat részletei

Pályázati ûrlap kitöltése  

 
Szellemi kulturális örökség lett a Kodály-módszer
2016. december 18.

 

 

A Kodály-módszer a legjobb megõrzési gyakorlatok regiszterébe került, ahova azokat a modellértékû módszereket veszi fel testület, amelyeket nemzetközi szinten is terjesztésre érdemesnek, jó példának tart.
Az MTI-t Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere tájékoztatta arról, hogy az ENSZ-szervezet Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága az Addisz-Abebában folyó tanácskozásán felvette a népzene Kodály-módszer szerinti megõrzését az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.

Részletek: index.hu

 
Véget ért a Fölszállott a páva-2016
2016. december 18.

Véget ért a Az MTVA és a Hagyományok Háza – szakmai partnerével, az Örökség Gyermek Népmûvészeti Egyesülettel közösen megrendezett Fölszállott a páva címû népzenei és néptánc-tehetségkutató verseny.
A november 4-e óta tartó sorozat 2016. december 16-án, pénteken lezárult, kihirdetésre kerültek a vetélkedõ gyõztesei.

Tovbb...
 
Ünnepváró
2016. december 14.

Tovbb...
 
Kiválóra minõsült 2 megyei együttesünk is a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán
2016. december 9.

A Martin György Néptáncszövetség kétévente rendezi meg az Országos Minõsítõ Fesztivált, melyen néptáncegyüttesek mérettethetik meg magukat szigorú szakmai zsûri szigorú értékelése alapján. Az öttagú zsûri hat szempont szerint értékel. Ezek a színpadi megjelenés, a dramaturgia, az ének-zenei elõadás, a folklorisztikai hitelesség, a koreográfiai megformálás és az elõadói színvonal.  Egy-egy szempontot egytõl ötig terjedõ pontszámmal jutalmazhat a zsûri egy tagja, így a hat kategória öt zsûritagnál összesen 150 pontot eredményezhet. Ha valamelyik táncegyüttes eléri a 150 pontot, arról külön cikkben írunk.

Tovbb...
 
Decemberben is Batyus Táncház Békésen a Belencéressel
2016. december 5.

A közös tánc és jókedvû mulatozás decemberben sem marad el Békésen! A jó hangulatú Imre-napi Batyus Táncház után jön a folytatás. Sok szeretettel várnak minden érdeklõdõt a szervezõk.
A közös alkalmat Mahovics Tamás néptáncpedagógus vezeti, ahol közremûködnek Belencéres Néptáncegyüttes táncosai, az élõzenét pedig a Suttyomba Zenekar biztosítja.
Idõpont: 2016. december 10. (szombat) 18:00-24:00 óráig.
Helyszín: Békés, Petõfi u. 21. (A Belencéres Néptáncegyüttes próbaterme.)

További részletek  

 
"Bálban voltam boldog én"
2016. november 13.

 

A Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes 30 éves jubileumi mûsorának címe: 'Bálban voltam boldog én' 2013 szeptembere óta Szarka Zsolt és Szarka- Gera Sára továbbra is azzal a céllal vezetik a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttest, hogy minél szélesebb körben megismertessék a Kárpát-medencei nemzetiségek, azon belül is Békés megye nemzetiségének autentikus tánchagyományát, zenei világát.

Tovbb...
 
Batyus táncház Eleken
2016. november 9.

 

Tovbb...
 
<< Els < Elz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kvetkez > Utols >>

Eredmnyek 78 - 88 / 348