Kedves Táncosok, Pedagógusok!

Az oktatas.hu-n elérhetők a 2020/21-es tanév művészeti versenyeinek kiírásai. Az alábbiakban összefoglaltuk az alapfokú művészeti iskolák néptánc tanszakait érintő tudnivalókat:

ESEMÉNYNAPTÁR

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a szakmai szervezetek egyetértésével az alapfokú művészeti iskolák, valamint a művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok tanulói részére meghirdetett művészeti versenyek lebonyolítási rendjének változását az alábbi tájékoztatók tartalmazzák:

A 2019. évi Csoóri támogatások megvalósulási időszaka - azoknál a pályázóknál, akik nem éltek az újabb hosszabbítás lehetőségével - hamarosan lejár.  

HATÁRIDŐ: 2020. december 31. Támogatói okirat szerint a megvalósítási időszak lejártát követően 30 napon belül kell elszámolni!

2020. szeptember 12-én elindult, és 4 teljes hétvégét foglalt magába a Hagyományok Háza Útravaló című akkreditált pedagógus képzése Békéscsabán, 20 fő békéscsabai óvónő részvételével.

A Hagyományok Háza és a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége a békéscsabai óvónők számára Útravaló néven, egy továbbképzést szervezett. Az óvónők négy hétvégén keresztül találkozhatnak különböző előadókkal.

2020. szeptemberétől öt Békés- megyei településen indítunk néptánc csoportot:

Újkígyóson, Telekgerendáson, Gerendáson, Kaszaperen, Medgyesegyházán

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége a békéscsabai Tabán Táncegyüttessel együttműködve szervezte meg a „Táncoló Vidék” elnevezésű projekt első programelemét, a toborzó táncházsorozatot. A toborzásra 5 Békés megyei helyszínen, de több település gyermekeinek részvételével Kétegyházán, Medgyesegyházán, Hunyán, Kaszaperen és Telekgerendáson került sor.