2022. december 3-án kerül megrendezésre az V. Viharsarki Táncháztalálkozó. Ezúttal a helyszín a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok (5600 Békéscsaba, Luther u. 1.). Hagyományainkhoz hűen, idén is megtartjuk művészeti versenyeinket, melyre szeretettel várju a jelentkezőket. Idén 3 kategóriában: fiú szóló, népdaléneklés és hajfonó versenyen lehet indulni. 

A versenyek felhívása és a jelentkezési lapok az alábbi linkeken elérhetők:

Neki, neki legények! – Férfitáncok gyereklábon

A verseny szabályrendszere: Minden versenyzőnek egy szabadon választott férfiszóló produkciót kell bemutatnia a Kárpát-medencében gyűjtött magyar vagy nemzetiségi táncokból. A produkció időtartalma 1-1,5 perc lehet. Legényes táncok esetében 6-10 pont. Bármilyen stílusú férfiszóló tánccal lehet jelentkezni (oláhos, dus, ugrós stb). A táncosokat háromfős szakmai zsűri fogja értékelni. A versenyzőknek élő zenei kíséretre kell bemutatni a táncaikat. A versenyre 16 éves korig lehet jelentkezni. A verseny díjazása: arany, ezüst és bronz minősítés.
Jelentkezési határidő: 2022. november 25.

FELHÍVÁS
JELENTKEZÉS

Népdaléneklési minősítő verseny

A verseny kategóriái:
1. kategória: szólóének
2. kategória: kisegyüttes (maximum 3 fő)
A versenyzők csak hangszeres kíséret nélküli népdalcsokorral szerepelhetnek! Javaslat a népdalcsokor összeállításához: vagy azonos tájegységről válogatott népdalcsokor, vagy egy témakörhöz tartozó népdalcsokor. Maximum idő: 3 perc, minimum 2 népdal, maximum 2 versszakkal. A versenyen arany, ezüst és bronz minősítés érhető el.
Jelentkezési határidő: 2022. november 25.

FELHÍVÁS
JELENTKEZÉS

"Ereszd el a hajamat!" - Hajfonó verseny

A verseny kategóriái:
1. kategória: Hagyományos, tájegységre jellemző
2. kategória: Hagyományos újragondolva, modern
A verseny korhatár nélküli! Minden versenyzőnek gondoskodnia kell „modellről”. Fonás elkészítésére maximum 30 perc áll rendelkezésre. A versenyen I. II. III. helyezés, vagy különdíj érhető el.
Jelentkezési határidő: 2022. november 25.

FELHÍVÁS
JELENTKEZÉS