A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége 2023-ban ismét ösztöndíjat hirdet fiatal 16- 22 év közötti, Békés vármegyei néptáncosok számára. Az ösztöndíjat Gál László előadóművész, koreográfus, hagyományőrző emlékére alapítottuk; segítségével szeretnénk az általa képviselt értékeket és szellemiséget kereső, felvállaló fiatal néptáncosokat támogatni.

Elsősorban azokat a pályázókat keressük, akik a néptáncot többnek tekintik egyszerű szórakozásnál, a motívumkincs tanulásával céljuk nem csak a versengés, hanem az értékek tovább örökítése. Fontosnak tartjuk, hogy a néphagyomány, mint nemzeti értékünk, az élet minden területét átszője, hatással legyen emberi tulajdonságainkra, viselkedésünkre, a világgal való viszonyunkra. Olyan pályázókat várunk tehát, akik a néptánccal és a hozzá kapott további ismeretekkel életcélt, küldetést tudnak önmaguk számára megfogalmazni.
Az ösztöndíj mértéke pályázónként maximum 100.000 forint. Felhívásunk keretében 1 férfi, 1 női és egy páros (4 fő ) pályázót szeretnénk támogatni.
Támogatható tevékenységek:
• Iskolán kívüli önfejlesztő tevékenység, program
• Települési, térségi ifjúsági közösség szervezése, működtetése (néptánccsoport, hagyományőrző csoport)
• Hagyományok kutatását, megtanulását célzó munka (kiemelve a saját települést, vagy térséget érintő kutatást)
• Szakmai továbbtanulás
• Családban őrzött tudás átörökítése, rögzítése (leírás, „családlenyomat” készítése)
• Egyéb, támogatásra méltó tevékenység
A pályázóktól az alábbiakat várjuk:
- 1-1,5 oldalas személyes és szakmai bemutatkozás. A bemutatkozásnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét!
- 1-3 oldalas dolgozatban mutassák be a vállalt programot, kitűzött céljaikat, remélt eredményeiket!
A pályázat elbírálásában a kiíró szervezet elnökségi tagjai vesznek részt.
A pályázat benyújtásának módja, határideje:
A pályázati dokumentumokat pdf formátumban kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre elküldeni.
A pályázatok megküldésének határideje: 2023. december 15.
A döntésről a pályázókat 2024. január 15- ig értesítjük az általuk megadott elérhetőségeken.

A pályázat benyújtásával egyúttal a pályázó nyilatkozik az adatkezelési tájékoztatóban leírtak megismeréséről és elfogadásáról.
Békéscsaba, 2023. 09. 04.
Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége