2023. november 25-én zajlott le a VI. Kétegyházi Hagyományőrző Néptánc Találkozó, mely programra a régióból érkeztek bemutatkozni vágyó fiatal és kevésbé fiatal hagyományőrző táncosok.

Az egész napos rendezvény próbákkal, illetve a szólisták bemutatójával indult. A nap délutánján 13:30-tól Sokszínű Hagyományaink ismeretterjesztő programunkat láthatta a résztvevő diákság.

A táncházzal egybekötött előadásban közreműködött a Kaláris Alapfokú Művészeti Iskola Gyöngyvirág és a ,,Felnőtt" csoportjainak táncosai, illetve pedagógusai. Az ismeretterjesztő előadásban Halmi Zoltán a kétegyházi paraszti, polgári és a román nemzetiségi ruházatról tartott érdekes ismertetőt, melyben kiderült, hogy az egyes viseletdarabok hogyan különülnek el kor, nem, társadalmi helyzet, szerint, mit hordanak ünnepi, és mit hétköznapi viseletként és miben tér el a színpadi viselet.

A táncházat Simonné Csapó Magdolna, Simon Zoltán a Kaláris AMI néptáncpedagógusai vezették, Moldvai, Szilágysági táncokat valamint Felső- Tisza vidéki csárdást tanítottak.
A program támogatója: