A 2020-as év az elekiek számára is sok változást hozott. A rengeteg elmaradt fesztivál és program az együttes fellépési lehetőségeit is megkurtította, de mindezek ellenére az együttes tagjai próbáltak a törvényes keretek betartásával tartalmas évet hagyni maguk mögött.

Bágy György, a Népművészet Mesterével beszámolt az együttes 2020-as évéről.

Az év még rendes keretek között indult. A hagyományos Eleki Román Batyus bált  2020.február 15-én este 19 órakor rendeztük meg a Reibel Mihály Művelődési Központ-ban. A zenét a Romániai Mácsai zenekar szolgáltatta. A köszöntés után az Eleki Román Hagyományőrző táncosok nyitották meg a bált.


A 14 táncos pár megnyitotta a bált. A megnyitónál a zenét a Talléros zenekar szolgáltatta.

Hajósi Kirándulás

Az egyesület tagjai Hajósra, Szegedre kirándultak 2020.09.05-n. Ennek a kirándulásnak a célja megismerni más tájegységek nevezetességeit, kultúráját, s nem utolsó sorban megismerni az 1300 házból álló  Pincefalut, az Érseki Kastélyt a benne lévő érdekes múzeummal. Hazafelé Szeged nevezetességeivel ismerkedtünk. Mindenki nagyon jól érezte magát s élményekkel gazdagon tértek haza.

Hagyományőrző Táncházsorozat

A vírus helyzet miatt mindenki nagyon várta már,hogy  egy kicsit felszabadultabban táncolhasson, s hogy ismerkedjenek az eleki táncok figuráival. A zenét Patyi Zoltán zenész, táncos, koreográfus szolgáltatta. A fiatalok nagy élvezettel tanulták a táncok figuráit, lépéseit.

Román nyugdíjas találkozó Békéscsabán a Csaba Parkban.

2020 09.18-n kedves meghívásnak tettünk eleget a Békéscsabai Román nyugdíjas klubban. A megye román lakta településeiről érkeztek nyugdíjasok a Csaba Park Rendezvénytermébe, hogy egy ebéddel egybekötött kellemes délután részesei legyenek. Juhász Tivadar klub elnök meghívásának tettünk eleget,hogy bemutassuk az Eleki hagyományokat, népszokásokat,énekeket és a csodálatos táncainkat. A zenét a Téglás zenekar szolgáltatta.

Táncoló, Éneklő Országon

Kecskeméten, a Hírös Agórában rendezték meg szeptember 19-20-án a Táncoló, Éneklő Ország rendezvény egyik régiós állomását, melynek vasárnapi gálaműsora a nemzetiségekről szólt. Itt mutatkozott meg együttesünk is, hatalmas sikert aratva a Nemzetiségek Gálaműsorának közönsége előtt.

Ez a fellépésünk is, mint számos egyéb előadás és program az idén Magyarország Kormányának támogatásával valósulhatott meg.