Kedves Pedagógusok, Táncosok!

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége, a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével és az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület támogatásával meghirdeti a Dél-alföldi Regionális Gyermek Szólótáncversenyt,

mely egyben a Gyermek Néptáncosok XV. Országos Szólótánc Fesztiváljának területi válogatója is.

A verseny időpontja: 2022. március 26.
Helyszíne:      Gyulai Vigadó, 5700 Gyula, Béke sgt. 35.

A verseny célja:

  • Fórumot teremteni a legkiválóbb gyermek néptáncos előadóknak arra, hogy számot adhassanak eredeti néptánc ismeretükről, annak újraalkotásáról, valamint magas színvonalú egyéni előadásmódjukról.
  • Segíteni az évszázadok alatt kikristályosodott magyar néptánc kincs továbbörökítését, legszebb, legértékesebb elemeinek hagyományhoz hű megőrzését.

 

Ezen regionális esemény egyben a Gyermek Néptáncosok XV. Országos Szólótánc Fesztiváljának területi válogatója is. Az országos fesztivál központi kiírása az alábbi linken elérhető: https://orokseg.hu/hirek/379-gyermek-neptancosok-xv-orszagos-szolotanc-fesztivalja-informaciok 

A verseny kategóriái:

  1. a) szóló: egy fiúversenyző
  2. b) páros: egy fiú és egy lány vagy két lány versenyezhet együtt.

Mindkét kategóriában kötelező és szabadon választott táncokat kell bemutatni a versenyzőknek. A versenyben résztvevőknek a kategóriánként meghatározott egy kötelező és egy saját maguk által szabadon választott táncanyagból kell két perces (+/- 15 másodperc) improvizációt bemutatniuk a zsűri előtt.

Korcsoportok:

 a.) szóló kategória:

I. korcsoport: 2012-2013-ben született,
II. korcsoport: 2010-2011-ben született,
III. korcsoport: 2007-2009-ben született gyermekek,

b.) páros kategória

I. korcsoport: 2012-2013-ben született,
II. korcsoport: 2010-2011-ben született,
III. korcsoport: 2007-2009-ben született gyermekek.

A pároknál a korcsoporttól eltérő születésű versenyzők is táncolhatnak együtt, de a párok csak egymást követő korcsoportból alakíthatók ki. Ezekben az esetekben a verseny anyagánál és a korcsoportba sorolásnál az idősebb táncos születési éve a meghatározó.
Kísérőpartnerrel történő nevezés esetén a nem versenyző kísérőpartner legfeljebb egy évvel lehet idősebb a versenyzőnél, és egy versenyző kísérőpartnerként legfeljebb egy másik versenyzőt kísérhet.
Egy versenyző (szóló, vagy páros) csak egy régiós válogatón versenyezhet.

A régiós szólótánc versenyek átjárhatók kiemelten indokolt!! esetben (a rendezővel történő egyeztetést követően, amennyiben a rendező fogadni tudja) úgy, hogy a kötelező anyag mindenképpen az induló lakhely szerinti saját régiós versenyének a táncanyaga kell hogy legyen. Aki a régiós válogatóról be szeretne kerülni az országos döntőbe, annak a régiós fesztiválon két anyagot kell táncolnia (a régiós fesztivál kiírásától függetlenül), egy kötelező régiós anyagot, illetve egy szabadon választott táncanyagot.

A Dél-alföldi régióra vonatkozó táncanyagokat, nevezési feltételeket a régiós kiírás részletezi.

Kérjük, hogy a jelentkezés kitöltése előtt olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat! 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

HELYI KIÍRÁS
JELENTKEZÉS határidő: 2022.02.20.