2022. augusztus 19-21 között rendezték meg Gyulán a Pörgetem Páromat fantázianevet viselő három napos rendezvényt, ahol újra táncosok és zenészek töltötték meg a Várkertet, a Tószínpadot és a Művelődési Központot.

Egyesületünk, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft felkérésére szervező partnerként, szakmai koordinátorként vett részt a rendezvényen, együttműködve a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolával. A három napos programsorozat Viharsarki Táncforgatag programelemét állította össze a két szervezet. Sok készülés és egyeztetés, próba a gyermekekkel előzte meg az eseményt, amelyből végül csak egyetlen nap, a pénteki tudott megvalósulni, sajnos a két utolsó napon az időjárás hozzánk előadókhoz nem volt kegyes, de tudjuk, hogy a természet már nagyon várta az esőt. Így egyik szemünk sír, a másik nevet. 

Köszönetet szeretnénk mondani minden meghívott együttesnek, minden gyulai táncosnak, aki készült a rendezvényre, akár be tudta mutatni, akár nem előadását. Köszönet természetesen a kísérő zenekaroknak is.

Név szerint:

Eleki Román Hagyományőrző Táncegyesület - Elek
Alföld Táncegyüttes - Csongrád
Talléros Együttes - Békéscsaba
Berény Táncegyüttes - Mezőberény
Tessedik Táncegyüttes - Szarvas
Árendás Táncegyüttes - Hódmezővásárhely
Suttyomba Zenekar

Gyuláról:

Gyulai Erkel Ferenc AMI előképzős néptáncos növendékei
Kákics Gyermek Tánccsoport
Szinkópa Gyermek Táncegyüttes 
Szélhalom Táncegyüttes
Cimbora Táncegyüttes
Harruckern Táncegyüttes
Körös Táncegyüttes