A Néptáncosok Országos Bemutató Színpada 2022 rendezvény keretében ősszel két helyszínen: Hajdúnánáson (október 9.) és Budapesten, a Hagyományok Házában (október 22-23.) szervezik meg a minősítő fesztivált.
A Néptáncosok Országos Bemutató Színpada fesztiváljain minősülni kívánó együtteseknek olyan, 30-45 perces, szerkesztett (non-stop) programot kell bemutatnia, amelyben nem szerepelhet önálló zenekari vagy más betétszám (amennyiben az, dramaturgiailag nem szerves része a produkciónak).

A minősítés feltétele, hogy a műsor legalább két tájegység és több tánctípus tánc, zenei és viselet hagyományaiban való jártassággal mutassa be az együttes sokoldalú tánctudását, előadói képességét, változatos, igényes színpadi megjelenését.

A színpadon látott műsor művészi összhatását 5 tagú szakmai zsűri értékeli az alábbi szempontok alapján:

1./ Műsorszerkesztés, dramaturgia,
2./ Folklorisztikai hitelesség,
3./ Koreográfiai megformálás,
4./ Színpadi megjelenés,
5./ Ének-zenei előadás,
6./ Előadói színvonal.

A részt vevő együttesek az alábbi minősítési eredményeket érhetik el: “RÉSZT VETT”, “MINŐSÜLT EGYÜTTES”, “JÓL MINŐSÜLT EGYÜTTES”, “KIVÁLÓAN MINŐSÜLT EGYÜTTES”

HELYSZÍNEK

2022. október 9. HAJDÚNÁNÁS — Kéky Lajos Városi Művelődési Központ
2022. október 22 - 23. BUDAPEST — Hagyományok Háza

Figyelem! A fenti helyszíneket az érvényes jelentkezések sorrendjében töltjük fel.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: szeptember 15!
Cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FELHÍVÁS

TÁJÉKOZTATÓ

JELENTKEZÉSI LAP