A Martin György Néptáncszövetség pályázatot hirdet a NÉPTÁNCANTOLÓGIA 2022 című rendezvényen történő részvételre.
(2023. március 12. Budapesti Operettszínház)


A pályázat célja, hogy az amatőr néptáncmozgalom és néptáncművészet újonnan született értékeit összegyűjtse és felmutassa, lehetőséget biztosítva a legszínvonalasabb művek színházi körülmények között történő bemutatásához.

Pályázni lehet minden olyan, maximum 10 perc időtartamú koreográfiával, amely 2020-2022-ben, felnőtt amatőr néptáncegyüttes előadásában került bemutatásra, és a Néptáncantológia műsorán még nem szerepelt. Egy együttes legfeljebb két művel pályázhat. A zsűri előnyben részesíti az országos fesztiválokon (Zalai Kamaratánc Fesztivál, Szolnoki Néptáncfesztivál, Szekszárdi Néptáncfesztivál stb.) díjazott és a 2022-ban kiválóan minősült együttesek pályázatát.

Pályázatot előadó együttes vagy alkotó nyújthat be.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell a műre, az alkotókra és az előadókra vonatkozó alapvető adatokat és az előadáshoz szükséges technikai igényeket, amelyet az erre a célra készített pályázati űrlapon kell benyújtani. A pályázati űrlap igényelhető a Martin György Néptáncszövetségnél. (E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A pályázat része továbbá egy, a műről készült jó minőségű videofelvétel, amelyet interneten (elérhető link megadásával) kell elküldeni a Martin György Néptáncszövetség részére. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Hiányos pályázati anyag vagy technikailag használhatatlan videofelvétel, a pályázat kizárását eredményezi!

FIGYELEM! Hosszabb műsor esetén (pl. Minősítő program) a pályázati űrlapon egyértelműen meg kell jelölni a bemutatni kívánt részletet.

Beküldési határidő: 2023. január 15.  

A pályázatokat szakértői testület bírálja el 2023. január 20-ig.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI ŰRLAP