Kedves Együttesvezetők, Táncosok!

A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége szervezésében a Békés Megyei Gyermek- és Kisegyüttesek Találkozója részeként kerül megrendezésre a Békés Megyei Gyermek és Ifjúsági Szólótáncverseny, ami idén is kiegészül a Dél-Alföldi Regionális Szólótánc Versennyel.

A verseny célja: 

Lehetőséget kívánunk adni a megyei néptáncműhelyek fiatal szólistáinak a megmutatkozásra szakmai zsűri előtt, hogy számot adhassanak eredeti néptáncanyag ismereteikről, illetve egyéni előadásmódjukról.

A találkozó időpontja: 2023. május 19. péntek
Helyszín: Kállai Ferenc Kulturális Intézmény, 5500 Gyomaendrőd, Kossuth út 9.

Kategóriák:
fiú szóló és
páros kategória

A szólótáncversenyt az alábbi korosztályokban hirdetjük meg:

  1. korcsoport: 2013. január 1-e és 2015. december 31. között születettek
  2. korcsoport: 2011. január 1-e és 2012. december 31. között születettek
  3. korcsoport: 2008. január 1-e és 2010. december 31. között születettek
  4. korcsoport: 2006. január 1-e és 2007. december 31. között születettek
  5. korcsoport: 2003. január 1-e és 2005. december 31. között születettek

Minden versenyzőnek egy szabadon választott, a Kárpát-medencében gyűjtött magyar vagy nemzetiségi táncból kell felkészülnie 2 perc (+- 20 mp) időtartamban.

A verseny díjazásaMinden versenyző minősítésben részesül:

Lányok: Arany/Ezüst/Selyemgalléros Táncos cím
Fiúk: Arany/Ezüst/Selyempaszományos Táncos cím

A legkiválóbb táncosok Kiemelt Aranygalléros, illetve Kiemelt Aranypaszományos Táncos címet is kaphatnak. A zsűri különdíjakat is odaítélhet. A legjobb produkciók – az erre a munkára felkért zsűri tagok javaslata alapján – meghívást kaphatnak a Gyulán megrendezésre kerülő Országos Gyermektánc Fesztiválon való szereplésre.

FELHÍVÁS

A bemutatókhoz zenekari kíséretre központi zenekar áll rendelkezésre, melynek költségeit a szövetség állja. A fesztivál fogadott zenekara a Talléros Együttes, a zenei anyagokat 2023. április 28-ig kérjük elküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre!

Jelentkezés a versenyre

 A találkozóra jelentkezni az alábbi linkhez tartozó űrlap kitöltésével lehet. A versenyző neve mellett jelezzétek „SZ” betűvel a szakirányú középiskolai képzésben való részvételt! Amennyiben a versenyzőt kísérő partner kíséri, ezt a partner neve mellett kérjük jelezni „K” betűvel.
Jelentkezés előtt kérjük elolvasni adatkezelési tájékoztatónkat!

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

JELENTKEZÉS

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a jelentkezés a nevezési díj beérkezésétől érvényes!

Jelentkezési határidő: 2023. április 27.

Nevezési díj: 2.000,- Ft/fő.
Amennyiben nem tagjai a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének, abban az esetben a Nevezési díj: 4.000,-Ft/fő.

A befizetés átutalással a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének Takarékbank 53900052 - 12011351 számlaszámára lehetséges. A közleménybe kérjük a versenyző nevének feltüntetését és a BMSZÓLÓ kifejezést beírni szíveskedjetek.

A részletes programról a jelentkezők e-mailben május elején értesülnek.

 

További információ:

- rendezvény helyszínéhez kapcsolódó kérdésekben: Kovács Sándor Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

- fizetés, számlázás: Siklósi Viktória Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

- egyéb: Farkas Lilla Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Mindenkinek eredményes felkészülést kívánunk!

Szervező: Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége KHE,

Együttműködő partnerek: Körösmenti Táncegyüttes Alapítvány, Kállai Ferenc Kulturális Intézmény

 

Támogatónk: