2023. augusztus 06-11-ig táboroztak Ágota Falván a Dél-alföldi régió válogatott, tehetséges gyermekei. Az ötnapos szakmai táborban Békés megyéből négy műhely 11-14 éves néptáncos növendékei vettek részt. Ezen kívül érkeztek még Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyéből diákok.

A tábor régiós táncanyaga a kalocsai táncok voltak, melyet két kiváló pedagógustól, a Kalocsáról érkező Illésné Koszta Krisztinától és Illés Zoltántól tanulhattak meg a résztvevők. Ezen kívül Vácz Péterné Demsa Erika segítségével, kalocsai mintás poháralátétet, pólót, röppentyűt, bőr karkötőt készíthettek a gyerekek, illetve a lányok a tábor ideje alatt hímzett, saját készítésű keszkenővel táncolhattak a záróműsoron.

A táncon és kézműves foglalkozáson kívül a tábortűznél népdaltanulás,  a füves pályán foci és métabajnokság egészítette ki a programokat, és természetesen minden este táncházzal zárult a nap, ahol a Juhász Zenekar húzta a talpalávalót.

A programokon túl természetesen új barátságok szövődtek a gyerekek között, mely egészen biztosan a tábor után is megmarad.