2023. augusztus 14-15-én került megrendezésre, immár 5. alkalommal. A találkozó ezúttal is remek hangulatban telt, melyhez kiváló helyszínül szolgált a Békésszentandráshoz tartozó Furugyi Bartha Porták. 

A találkozó ezúttal is közgyűléssel indult, ahol az egyesület 2023. évi még hátralévő programjairól, valamint a 2024. év munkatervéről esett szó. A szokásos módon fesztelen hangulatban, de annál produktívabban zajlott a közgyűlés, mely most is, mint ilyenkor mindig, bővelkedett a sokszínű és kreatív ötletekben, jó alapot teremtve ezzel a jövő évnek.

A közgyűlés után egy közös ebéd következett, majd délután kezdetüket vették a szakmai programok, mely során először Farkas Tamás avatott be bennünket a koreográfiai ismeretek alapjaiba, majd Zsótér Mária tájékoztatott bennünket szélesebb körű pályázati lehetőségekről. 

Az előadásokat hagyományosan a Békés Megyei "Érték-Tál" címet viselő gasztronómiai bemutató és kóstoló követte, ahol minden résztvevő az általa hozott "hazait" mutatta be néhány szóval, és "dobta be a közösbe" mintegy vacsora gyanánt is. Az este természetesen táncházzal és hajnalig tartó nótázással zárult. 
Másnap betekintést nyerhettünk a Bartha Porták belső világába, az ötlet megszületésétől a megvalósítás nehézségein keresztül a jelenlegi helyzetig, mely tanulságos, de ugyanakkor motiváló is volt mindannyiunk számára. 

Az idei évet két különleges relaxáló program tette még inkább felejthetetlenné, az egyik a hétfő éjszakai medencézős, hullócsillagnézős nótázás, a másik pedig a kedd reggeli, kicsit fáradt, de mégis lelkes sárkányhajózás, mely szintén nem maradhatott nótázás nélkül, így téve saját magunkat már-már turisztikai látványossággá a Körösparton sétálók, nyaralók számára.

Köszönet az előadóknak a színvonalas előadásokért, a Talléros Együttesnek a kiváló muzsikáért és minden résztvevőnek a remek hangulatért!

Folytatjuk 2024. augusztus 12-13-án!