A Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége 2021-ben ösztöndíjat hirdet fiatal 16- 22 év közötti, Békés megyei néptáncosok számára. Az ösztöndíjat Gál László előadóművész, koreográfus, hagyományőrző emlékére alapítottuk. Segítségével szeretnénk az általa képviselt értékeket és szellemiséget kereső, felvállaló fiatal néptáncosokat támogatni.

Elsősorban azokat a pályázókat keressük, akik a néptáncot többnek tekintik egyszerű szórakozásnál, a motívumkincs tanulásával céljuk nem csak a versengés, hanem az értékek továbbörökítése. Fontosnak tartjuk, hogy a néphagyomány, mint nemzeti értékünk, az élet minden területét átszője, hatással legyen emberi tulajdonságainkra, viselkedésünkre, a világgal való viszonyunkra. Olyan pályázókat várunk tehát, akik a néptánccal és a hozzá kapott további ismeretekkel életcélt, küldetést tudnak önmaguk számára megfogalmazni.>

Az ösztöndíj mértéke pályázónként maximum 100.000 forint. Felhívásunk keretében 1 férfi, 1 női és egy páros (4 fő ) pályázót szeretnénk támogatni.

Támogatható tevékenységek:

  • Iskolán kívüli önfejlesztő tevékenység, program
  • Települési, térségi ifjúsági közösség szervezése, működtetése (néptánccsoport, hagyományőrző csoport)
  • Hagyományok kutatását, megtanulását célzó munka (kiemelve a saját települést, vagy térséget érintő kutatást)
  • Szakmai továbbtanulás
  • Családban őrzött tudás átörökítése, rögzítése (leírás, „családlenyomat” készítése)
  • Egyéb, támogatásra méltó tevékenység

A pályázóktól az alábbiakat várjuk:

- 1-1,5 oldalas személyes és szakmai bemutatkozás. A bemutatkozásnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét!
- 1-3 oldalas dolgozatban mutassák be a vállalt programot, kitűzött céljaikat, remélt eredményeiket!

A pályázat elbírálásában a kiíró szervezet elnökségi tagjai vesznek részt.


A pályázat benyújtásának módja, határideje:
A pályázati dokumentumokat pdf formátumban kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre elküldeni.
A pályázatok megküldésének határideje: 2021. március 25 - 2021. május 15.
A döntésről a pályázókat 2021. június 15- ig értesítjük az általuk megadott elérhetőségeken.

Információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / 20-447-9414

A pályázat benyújtásával egyúttal a pályázó nyilatkozik az adatkezelési tájékoztatóban leírtak megismeréséről és elfogadásáról. A nyilatkozatot kitöltve, aláírva kérjük csatolni a pályázathoz.

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT